Deniz Gezmiş ve Arkadaşları Anıldı

Deniz GezmişŸ, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilmelerinin 42. yılında, Bursa'daki ǜç Fidan Parkı'nda anıldı.

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve 68'liler BirliğŸi Vakfı işŸbirliğŸiyle 4 yıldır yapılan anma etkinliğŸi bu yıl da gerçekleşŸtirildi.
GezmişŸ, İnan ve Aslan'ın anısına, 1972'de Cebeci Sivil Kapalı Cezaevi'nde idam edildikleri saat olan 05.30'da parkta toplanan grup, Can Yücel'in ''Sardunya'ya AğŸıt'' şŸiirini okudu. Rodrigo'nun Konçertosu eşŸliğŸinde 3 dakikalık saygı duruşŸunda bulunan grup, daha sonra ǜç Fidan Anıtı önüne karanfil bırakıldı.
Grup adına açıklamada bulunan 68'liler BirliğŸi Vakfı BaşŸkanı Betül Kuyucu, bu yıl da anma törenini gerçekleşŸtirdiklerini kaydetti.

Türkiye'nin her yerinde yapılan anma töreni sayesinde GezmişŸ, İnan ve Aslan'ı yeniden hatırladıklarını dile getiren Kuyucu, şŸöyle konuşŸtu:
"Bundan 42 yıl önce asılarak öldürülen 1968 önderlerinden Deniz GezmişŸ, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı her yıl, Türkiye'nin her yerinde olduğŸu gibi Bursa'da da anıyoruz. Buradaki amacımız onların bağŸımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bugünlere de ışŸık tutması ve onları unutmadığŸımızı göstermek."
 
Kaynak: AA