Edirne'den Kısa Kısa

Türkiye'nin enerji ithalatına son 10 yılda 385 milyar ABD doları ödediği bildirildi.

Mars Enerji Proje Satış Yöneticisi Ramadan Çamdere, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Genç Girişimciler Komitesi'nin düzenlediği "Yenilebilir enerjide girişimcilik fırsatları" konulu panelde yaptığı konuşmada, 2035 yılına kadar enerjideki yatırımların yüzde 45'inin yenilebilir kaynaklara yapılacağının öngörüldüğünü söyledi.

Trakya'nın rüzgar enerjisi için önemli bir bölge olduğuna işaret eden Çamdere, yenilenebilir enerji alanında rüzgar ve güneş enerjisi yatırımlarının önem kazanacağını belirtti.

Türkiye'de 1 megavat gücünde lisanssız rüzgar enerjisi üretimi ile işletmelerin kendi elektriğini üretmenin önünün açıldığını ifade eden Çamdere şunları kaydetti:
"2023 yılına kadar Türkiye'deki enerji talebini karşılamak için gerekti toplam yatırım miktarının son 10 yılda gerçekleştirilen toplam yatırım miktarının 2 katını aşarak yaklaşık 120 milyar dolar olması bekleniyor. Türkiye enerji ithalatına son 10 yılda 385 milyar ABD doları ödedi.

Türkiye'nin 2013-2030 yıllar arasındaki toplam enerji ithalat faturası en iyimser bir senaryoda bile 1.4 trilyon dolar.
1970 ile 2012 yılları arasında enerjiye yaklaşık 500 milyar ABD doları harcandı. 2030 yılına kadar bu rakam en az 3 katına çıkacak.Ülkemizde enerji üretimi tüketimi karşılamıyor.Gelişen bir sanayiye sahip ülkeyiz.Şu anda ülkemizde rüzgar enerjisi tüketimin yüzde 3'ünü karşılıyor. Lisanssız elektrik kanunu ile ev,site,atölye ve fabrikalarda elektrik üretimi yapılmasının önü açıldı. Fazla elektrik de satılabiliyor."

-Ziraat Odası'na kayyum atandı

Enez Ziraat Odası'na müfettiş raporu doğrultusunda kayyum atandı.
Bir süre önce soruşturma geçiren Enez Ziraat Odası müfettişin vermiş olduğu rapor doğrultusunda yönetim ve meclis üyeleri görevden alınmıştı.
Ziraat Odaları Genel Merkezince Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen ve İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan, Enez Ziraat Odası'nı yönetmek üzere görevlendirildi.
Darcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelecek yıl mart ayında gerçekleşecek genel kurula kadar görevi yürüteceklerini söyledi.





Kaynak: AA