Gül'ü kızdıran Gezi Parkı sorusu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Harvard Kennedy School’da düzenlenen konferansta “Güncel Bölgesel Konular ve Geleceğe Bakış” konulu bir konuşma yaptı ve katılımcıların sorularını yanıtladı.

Gül'ü kızdıran Gezi Parkı sorusu
ABD'de yaşayan bir Türk akademisyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü provoke etme çalıştı ama amacına ulaşamadı.

Panelde dinleyiciler arasında bulunan Harvard Tıp Merkezi'nden Dr. Emre Altındiş'in yaklaşık 3 dakika süren soruları ile karşılaştı.

Harvard Tıp Fakültesinden Emre Altındiş'in, Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında ve son bir yıl içindeki toplumsal olaylarda hayatını kaybedenleri, kadın cinayetlerini hatırlatarak, “Bunlar yaşanırken buradan nasıl demokrasiden, hukuktan bahsedebiliyorsunuz?” sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, olaylarda hayatını kaybedenleri TBMM'de yaptığı bir konuşmada andığını, başsağlığı dileklerini ileterek, ailelerinin üzüntüsünü paylaştığını anımsattı.

Altındiş'e “söylediğin şeylerde doğru olmayan sözler var” diyen Cumhurbaşkanı Gül, kadın cinayetlerinin 77 milyonun yaşadığı bir ülkede istenmeyen, olmaması gereken adli olaylar olduğunu, bunların siyasi cinayetler gibi takdim edilmesinin doğru olmadığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, Gezi Parkı olaylarının, bir kısmının ABD'nin terör örgütü listesinde yer alan, illegal örgütlerce istismar edildiğini, insanların sokağa dökülmesi için kışkırtıldığını, olaylara da emniyet güçlerinin müdahalesinin söz konusu olduğunu anlattı.

Gül szölerine şöyle devam etti :''Söylediğin sözler doğru değil. Bir başkası olsaydı sana bu soruyu sordurmazdı. Bu olaylar başka ülkelerde de oluyor. Gezi parkında sağduyulu bir hareketle başlayan eylem, ilk başta doğru bir şekilde kontrol edilemeyince yasadışı örgütler bunlara katıldı. Bunlar tabii ki çok üzücü''