'Busiad 2013 Yılı Ödülleri' Verildi

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneğince, bu yıl 20|'si düzenlenen "BUSİAD 2013 Yılı Ödülleri" sahiplerine verildi.

Bir otelde gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, 36. yılında gücünü üyelerinden alan ve Türkiye'nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından BUSİAD'ın, sanayi, ticaret ve hizmet sektörünün sürdürülebilir kalkınması ile sosyal ve kültürel yaşamın geliştirilmesi için çalıştığını söyledi.

Baylan, güçlü bir sivil toplumun demokrasiyi de geliştireceğini belirterek, "Hem iş gücünün, hem de çalışanlarımızın ortalama eğitim düzeyi düşük. Mesleki bilgi ve donanımı olmayan, eğitim düzeyi düşük bir iş gücü profiliyle ilerlemeye çalışıyoruz. Eğitim ve eğitici sisteminde yapılacak reformun en kısa zamanda ele alınmasını arzuluyoruz" dedi.

Türkiye'nin daha iyi yerlere gelmesini dilediklerini ifade eden Baylan, şöyle konuştu:
"Hızla değişen dünyada üretim yapısının da değişmesi gerekiyor. Ülke sanayisinin, bilgiye dayalı, daha teknoloji ağırlıklı, daha katma değerli üretim alanlarına yönelebilmesi için BUSİAD'ın eğitimli genç kuşaklarını teşvik etmeliyiz. Çocuklarımızın buna hazır olduğunu biliyor, birinci kuşaktan da bu konuyu dikkate almasını diliyorum. BUSİAD'ın genç kuşaklarının ülke kalkınmasına örnek olacağına inanıyorum."
Daha sonra "BUSİAD 2013 Yılı Ödülleri" verildi.

Kaynak: AA