Gaziantep'te Bm Toplantısı

"Birleşmiş Milletler (BM) Alım İhaleleri ve KOBİ'ler İçin Katılım Süreçleri Hakkında Bilgilendirme Toplantısı" Gaziantep'te gerçekleştirildi.

Gaziantep Ticaret Odası'ndan (GTO) yapılan açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Ofisi işbirliğinde gerçekleştirilen toplantıda Gaziantep'in BM'nin tedarikçisi olabilecek üretim gücü ve çeşitliliğine sahip olduğu belirtildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen GTO KOBİ ve Dış İlişkiler Müdürü Gülbin Çalışkantürk, Türkiye ve Gaziantep'in BM tarafından alınan mal ve hizmet sağlayıcıları arasında güçlü bir şekilde yer alması gerektiğini ifade etti.

BM ve tüm yan kuruluşlarının aldığı mal ve hizmetlerin 2012'de 15 milyar doları aştığını vurgulayan Çalışkantürk, şunları kaydetti:
"Bunun ancak 115 milyon dolarlık kısmı Türkiye'den tedarik edilmiştir. Bu rakam da alım ihalelerinden Türkiye olarak aldığımız payın yüzde birin altında olduğunu göstermektedir. Buna ilaveten, BM'ye kaydolan Türk firmalarının sayısı da oldukça sınırlı durumdadır. Bunun başlıca sebebi satın alma işlemlerinin İngilizce gerçekleşmesi ve firmalarımızın prosedürler hakkında yeterince bilgi sahibi olmamasıdır."
BM Kalkınma Programı Ankara Ofisi Temsilcisi Seçil Avcı ise BM'nin en fazla alım yaptığı mal ve hizmetler hakkında bilgi vererek, Gaziantep'in bu mal ve hizmetleri sunabilecek potansiyeli bulunduğunu bildirdi.
Kaynak: AA