Çocuk İşçiliğine Dans Ederek Dikkat Çektiler

İzmit Belediyesi ve İngiltere merkezli "Bhagavat Educational Trust" adlı vakıf tarafından çocuk işçiliğine dikkat çekmek amacıyla dans gösterisi yapıldı.

Belediyenin Belsa Hizmet Binası'nın bulunduğu alana gelen, aralarında İngiltere ve İskoçya'dan katılımcıların da bulunduğu yaklaşık 70 kişilik grup, müzik eşliğinde dans etti.
Gösterinin ardından gazetecilere açıklama yapan Belediye Başkanı Nevzat Doğan, sağlıklı toplum için çocukları koruyup, güçlü bireyler yetiştirmek gerektiğini belirterek, bunun için çocuk işçiliğine dikkat çekmek istediklerini söyledi.

Doğan, çocuk işçiliğiyle ilgili gerekli yasal düzenlemelerin uygulanması gerektiğini dile getirerek, şunları belirtti:
"Ülkemizde çok şükür, son 5-6 yıldır İş Yasası'ndan sonra çocuk işçiliğiyle ilgili de önemli gelişmeler var. Bu konuda daha iyi kontrol var. Yine de toplumun ve ailelerin bu konuda titiz olması lazım. Bir çocuğun işçilik yapması, 'yarınlarda problemli anne, baba ve bireyler olması' demektir. Bu, gelecek adına çok tehlikeli bir durumdur. Bu, çocuğun sadece iş yerinde çalıştırılması değil, farklı konularda istismar edilmesi şeklinde de olabilir."
Türkiye'de ilk defa çocuk hakları masası kurduklarını anımsatan Doğan, uygulamayı yaygınlaştırdıklarını anlattı.
Doğan, çocuk işçiliği konusunun topluma duyurulması için medyanın önemine değinerek, "Hedefimiz, güçlü Türkiye'yi yarınlarda güçlü Türk toplumuna teslim etmektir" dedi.

Konuşmanın ardından Doğan, dans gösterisi yapan katılımcılarla özçekim yaptı.
Kaynak: AA