Chp Bursa İl Başkanı Çelik Açıklaması

CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, Atatürk Stadı'nın yıkılmasına karşı olduklarını bildirdi.


CHP İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Çelik, partisinin Bursa Milletvekili Turhan Tayan ve bir grup yöneticisinin katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, stat, spor salonu, lise, mezarlık ile Emniyet Müdürlüğünün kullandığı alanın, 2007 yılında Büyükşehir Belediyesince "otel ve alışveriş merkezi" olarak planlandığını anımsattı.
Çelik, CHP ile bazı sivil toplum kuruluşlarının başvuruları sonucu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun, 27 Haziran 2007'de aldığı kararla bölgenin "üçüncü derece doğal sit alanı" ilan ettiğini öne sürdü.
Bölgenin, 2008 yılı onaylı Osmangazi Nazım İmar Planında "spor tesisleri, kentsel sosyal donatı ve ağaçlandırılacak alan", 30 Ocak 2010'da da Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca "kentsel sit alanı" ilan edildiğini belirten Çelik, şunları kaydetti:
"Kararların ardından 7 Nisan 2010'da Sayın Altepe, 'Atatürk Stadı'nı kurula tescil ettirdik. Yeni stat Veledrom'a yapılacak, eski stat yerinde kalacak. Bursa'nın iki stadı olacak' demişti. Aradan iki yıl geçti, Başkan'dan bu kez farklı bir açıklama geldi; 'Yeni stat bittikten sonra bölgeyi meydan yapacağız. Başbakanımız Bursa'ya bir meydan kazandırılmasını istiyor. Adı ne olur bilinmez' dedi.

Bursa'ya yapılacak meydana ne Başkan Altepe'nin ne de kent dinamiklerinin karar vermesi söz konusu değil. Taksim Gezi Parkı'ndaki karar verici kimse buradaki karar verici de odur. Bursa'yı yöneten vizyon yoksunu siyasal anlayış, Atatürk Stadı konusunda 6 yılda 6 farklı düşünce, 6 farklı proje ortaya atmıştır. Bu yerel yönetimin çok sayıda sabıkası bulunmaktadır. Hemen yanımızda 'Meydan yapılacak' diye yıkılan eski SGK binalarının bulunduğu bölgeye, Doğanbey'e ve Santral Garaj'daki meydana bakabilir, ne demek istediğimi çok iyi anlayabilirsiniz. Bunların meydan anlayışı beton yığınlarından ibaret. Atatürk Stadı'nın yıkılmasına kesinlikle karşıyız."
Çelik, Atatürk Stadı'nın yıkılıp yerine meydan yapılması planını CHP olarak yargıya taşıyacaklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA