Veysel Karani Türbe Maketi Miniatürk’e Eklenecek

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt'in tanıtım çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirterek, 7 Mayıs'ta Veysel Karani türbe maketinin Miniatürk'e yerleştirileceğini söyledi.

Veysel Karani Türbe Maketi Miniatürk’e Eklenecek

Geçtiğimiz yıl Miniatürk'e Tillo ilçesinde bulunan İsmail Fakirullah hazretlerinin türbesinin ardından, şimdi de Veysel Karani'nin maketi, Miniatürk'e konacak. Her ilden sadece bir eserin yer aldığı Miniatürk Parkı, dünyanın en geniş maket alanına sahip olarak biliniyor. 7 Mayıs'ta İstanbul'da Miniatürk salonunda düzenlenecek olan programın ardından Veysel Karani'nin türbe maketi, davetlilerin katılımı ile yerine konacak.

VALİ AYDIN SİİRTLİLERİ MİNİATÜRK'E DAVET ETTİ
Bir açık hava müzesi konumunda olan Miniatürk'te Siirt'in ikinci eserinin yer alacak olmasının çok önemli olduğunu belirten Siirt Valisi Ahmet Aydın, "Dünyanın en geniş maket alanına sahip Miniatürk'te Siirt'in ikinci eserinin yer alacak olması çok önemli bir gelişmedir. Hatırlanacağı gibi geçen yıl Tillo ilçemizde bulunan İsmail Fakirullah ve İbrahim Hakkı hazretlerinin türbe maketinin açılışını yapmış ve kamuoyunda büyük bir yankı uyandırmıştı. Şimdi de 7 Mayıs Çarşamba günü saat 10.00'da yapacağımız bir programla İslam dünyasının önemli değerlerinden olan Veysel Karani'nin türbe maketini alana yerleştireceğiz. Başta İstanbul Valimiz Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Miniatürk'te yapacağımız törene tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA