'Özgürlük İçin Basın Projesi'

Konya Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye'de basın ve ifade özgürlüğüne yönelik engelleri kaldırmak amacıyla, Özgürlük İçin Basın Projesi'ni (Press For Freedom) başlattı.

Ulusal Komite Başkanlığı'nı Prof. Dr. Korkmaz Alemdar'ın, proje koordinatörlüğünü Yusuf Kanlı'nın yaptığı Özgürlük için Basın Projesi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından yürütülen bir program kapsamında finanse ediliyor, Gazeteciler Cemiyeti'nce yürütülüyor.
Proje çerçevesinde, "Gazetecilik Meslek Etiği", "Basın ve İfade Özgürlüğü", "Sosyal Medya Eğitimi", "Sosyal Güvenlik Eğitimi", "Yazılı, Elektronik ve Görsel-İşitsel Medya ve Karşılaşılan Tehlikeler" ve "Zaman Yönetimi Eğitimi" konularında verilecek ücretsiz eğitimlere katılanlara, "Temel Gazetecilik Eğitimi Sertifikası" verilecek.
Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı, Konya Ticaret Odası'nda düzenlenen eğitimde, projenin başarılı olacağına inandığını ifade etti.

İlerleyen günlerde Anadolu'nun farklı yörelerinde bu projeyi gerçekleştireceklerini söyleyen Kıratlı, 2 yıl sürecek olan projenin Türkiye'ye katkılarının fazla olacağına inandığını dile getirdi.
Açılış konuşmalarının ardından, eğitim programına geçildi. Programa, Ankara Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Ümit Gürtuna, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Şeker, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Sefa Özdemir ve çok sayıda gazeteci katıldı.

2014 yılı içinde 8 ilde düzenlenecek olan eğitim programının tarihleri, projenin internet adresi olan "www.pressforfreedom.org"dan duyurulacak.
Kaynak: AA