Didim’de Acentelerden Tur Rehberine Tepki

Aydın'ın Didim ilçesinde faaliyet gösteren tur firmaları, rehberlerin Didim’e gelmek istememesi nedeniyle ceza yediklerini belirtti.

Didim’de Acentelerden Tur Rehberine Tepki

Aydın İl Turizm Koordinasyon Kurulu toplantısında katılan Didimli tur acenteleri, yaşadıkları rehber sorununun çözülmesini talep etti. Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi başkanlığında ilçede gerçekleşen toplantıda söz alarak konuşan tur sahibi Bülent Görgülü, Didim’de yabancı dil bilen personel sorunu ile acentelerin tur rehberi sorunu yaşadığını söyledi.

Görgülü, Didim’e staj için daha olsa yabancı dil bilen öğrencilerin gelmediğini yada başka yerlere yönlendirildiğini, rehberlerin de yine Didim’e gelmek istemediğini ifade ederek “Rehbersiz tura çıktığımızda da para cezası yiyoruz. Biz rehber arıyoruz ama maddi isteklerin fazla olması yada rehberlerin gelmek istememesi nedeniyle zor durumda kalıyoruz. Bu konuyu daha önce de İl Kültür ve Turizm Müdürüne anlatmıştık. Kurs talebimiz de oldu ama bu sorun hala çözülmüş değil” diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka ise, sorunun kendilerine iletildiğini ifade ederek “Rehberlik kursunu açma yetkisi bakanlığımızda; Aydın’da bir kez açılmıştı. Rehbersiz tura çıkılırsa yönetmelik gereği ceza yazılıyor. Bu konuda Aydın’da rehberlerle ilgili dernek açıldı. Onlarla görüşülmesinde yarar var. Bizde katkı sunarız. Öğrencilerin Didim’de staj yapması içinde Didim’deki Yüksekokul Müdürüyle de görüşürüz” diye konuştu.

Kaynak: İHA