Sigorta Haftası

Doğu Karadeniz Tüm Sigorta Acenteleri Derneği (TUSİD) Başkanı İbrahim Sertel, Sigorta Haftası dolayısıyla Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü ziyaret etti.

Vali Öz, Sertel ve dernek üyeleri Ezgi Üçüncü ile Mustafa Bulut'u kabulünde yaptığı konuşmada, bugüne kadar sigorta denince akla yaşlılık, emeklilik gibi zorunlu sigortalar geldiğini ancak son yıllarda hem ekonomik gelişmeler hem de toplumsal değişim ve dönüşümle sigortacılık anlayışının değiştiğini belirterek, "Yaşlılık ve hastalık sigortası dışında hem zorunlu hem de isteğe bağlı geniş bir sektör oluştu. Doğal afet sigortası, trafik sigortası, tarım sigortası gibi benzer sigortalar var" dedi.

Sigorta konularında yeterli duyarlılığın ve bilincin sağlanması için bu etkinliklerin önemli olduğunu ifade eden Vali Öz, "İnsanlar maalesef sigorta konusunda yeterli bilince sahip değil. Vatandaşımız doğal afetlerden dolayı ürünleri zarar gördüğü zaman bu zararın ödenmesini devletten bekliyor. Her türlü kayıpta alternatif sigorta metotlarından faydalanmalıyız. Sigortalı sayısı ne kadar artar ve sigorta kapsamı ne kadar genişlerse sigortanın maliyeti de o kadar düşüyor. Bu yüzden sigortanın geniş kapsamlı sistemine de alışmamız lazım. Bu haftaları ve bu günleri fırsat bilerek insanların sigortanın bu kapsamlarından da faydalanmalarını sağlamalıyız. Zorunlu sigortada bazı boşluklar olsa da iyi noktadayız ancak isteğe bağlı sigorta konusunun mutlaka geliştirilmesi lazım."
TUSİD Başkanı İbrahim Sertel de yapılan çalışmalar hakkında Vali Öz'e bilgi verdi.
Kaynak: AA