Asırlık Marka Başak Konya Tarım Fuarı’nda

Sanko Holding’in tarım makinaları sektöründeki yatırımı Başak Traktör’ün, Ar-Ge çalışmaları sonucugeliştirilen yeni ürünleri Konya Tarım Fuarı’nda tanıtıldı.

Asırlık Marka Başak Konya Tarım Fuarı’nda

12. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı (Konya Tarım 2014), Konya Ticaret Odası Uluslararası Fuar Merkezi’ndeaçıldı. Endonezya Tarım Bakanı Dr. Ir. SuswonoMma ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in açılışını yaptığı yaptığı fuar, 31 Mayıs’a kadar gezilebilecek.

20 ülkeden 978 markanın 358 firma ve temsilcisinin katılımıyla, 66 bin metrekare kapalı, 20 bin metrekare açık alana sahip Anadolu’nun en büyük fuar merkezindeki açılışa, Sanko İş ve Tarım Makinaları Gurup Başkanı Sami Konukoğlu da katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Endonezya Tarım Bakanı Dr. Ir. SuswonoMma, açılış sonrasında, yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuar alanındaki stantları gezerek, sergilenen ürünlere ilişkin bilgi aldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Endonezya Tarım Bakanı Dr. Ir. SuswonoMma, Başak Traktör standında sergilenen ve yeni geliştirilen traktörlerden birisine binerek, Sami Konukoğlu’nun sunumunu dinlediler.

Başak Traktör mühendislerince geliştirilen ekonomik yakıt tüketimli ve verimli yeni ürünler, Konya Tarım Fuan’nda tanıtılıyor. Yeni görünümü ve modelleri ile tarlalarda, bahçelerde başak açtırmak amacıyla Türk çiftçisinin hizmetine sunulan Başak Traktör, tarım sektöründeki mekanizasyon ihtiyacına yanıt vermeyi hedefliyor. Bu amaçla Başak satış ve satış sonrası hizmetler, yeniden yapılandırıldı.

Ürün gamını yeni modellerle genişleten Başak, bu kapsamda yeni bahçe serisi 2060, 2070 ve 2080 traktörlerini Konya’da sektör temsilcilerinin beğenisine sundu. Başak Traktör, Plus ve BE serisi traktörleri ile 2x4 ve 4x4 çekişli, kabinli ve klimalı farklı ve ergonomik modelleriyle üretim yapıyor.

Ar-Ge ekibi ile geliştirilen geniş iç hacimli yeni tip kabini ve operatör konforunu ön planda tutan tasarımı, gelişmiş havalandırma sistemi, modern gösterge paneli ve ergonomik kumanda kolları, operatöre kullanım kolaylığı sağlayan Plus serisi 47 beygir ile 90 beygir gücü aralığında 8 ana model ile çiftçileri kullanımına sunuldu.

Ayrıca yeni BE serisi traktörleri ile orta, büyük çiftçiyi hedefleyen Başak, 72,78 ve 88 beygir gücünde 3 ana model traktörü ile çiftçinin beklentilerine yanıt verebiliyor.

ASIRLIK MARKA
Adapazarı'nda 1914 yılında kurulan Başak Traktör, 1944 yılında Türkiye Zirai Donatım Kurumu'na bağlı SAZ (Sakarya Alat-ı Ziraiye) unvanıyla Türk çiftçisinin tüm tarım alet ve makinaları ile diğer ihtiyaçlarını karşılamıştır.

1962 yılından itibaren Ford marka traktörlerin ithalatını yapmaya başlayan Başak Traktör, 1968 yılından itibaren Ford ile yapılan işbirliği çerçevesinde Adapazarı'nda yüzde 65 yerli üretim oranı ile imalat başarısını gösterdi.

1976 yılında STEYR firmasıyla yapılan anlaşma kapsamında STEYR markası ile traktör üretimine başlanmış, 1996 yılından itibaren BAŞAK markası ile traktör üretimine devam edildi. Başak Traktör 2012 yılı Mayıs ayında Sanko Grubu'na katıldı.

SANKO çatısı altında yeniden yapılanan ve bu yıl kuruluşunun 100. Yıldönümüne erişen asırlık marka Başak Traktör, Türkiye çapında yaygın satış ve servis ağı ve her an ulaşılabilir, ekonomik yedek parça stoku ile çiftçilerin yanında olmaya devam ediyor.
Kaynak: İHA