Üniversiteler Stant Tasarımcısı Yetiştiriyor

Sergileme ve Stand Tasarımcıları Derneği (SSTD) Yönetim Kurulu Üyeleri, Yeni Yüzyıl Üniversitesi’ni ziyaret ederek Mühendislik Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü öğrencileri ile bir araya geldiler.

Üniversiteler Stant Tasarımcısı Yetiştiriyor

Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin Topkapı Cevizlibağ’daki Dr. Azmi Ofluoğlu yerleşkesinde gerçekleştirilen organizasyonda SSTD heyeti, öğrencilerin yapmış oldukları stand çalışmalarını yerinde incelediler.

Sektörün önde gelen stant tasarım firmalarının yetkililerine kendi çalışmalarını gösterme fırsatı bulan öğrenciler proje tasarım stüdyosunda hazırladıkları maket ve 3D çizimleri üyelerle paylaşırken onların çalışmalar hakkındaki fikir ve önerilerini de aldılar.

Sergi alanında yapılan organizasyonun ev sahipliğini üstlenen Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mualla Yıldız da stant tasarımının iç mimarinin küçük bir kolu olarak görülmemesi gerektiğini ifade etti.

Yıldız ayrıca fuar sergileme ve stant tasarımının sürekli gelişen, bilgi ve beceri gerektiren bir alan olduğunun altını çizerek ayrı bir dal olarak ele alınması gerektiğinin bilincinde olduklarını vurguladı.

Stantları ve çalışmaları dikkatlice inceleyen SSTD Başkanı Kemalettin Solmaz, öğrencilerin bu konuda istekli olmalarının sevindirici olduğunu belirtti.

Sektör ve dernek olarak eğitime her zaman büyük önem verdiklerini ifade eden Solmaz, “Sektörümüzde çalışan tüm firmalar eğitimin öneminin farkındalar, biz de dernek olarak bu anlamda üniversitelerle iş birliğine hazırız.” dedi.

Düzenlediği organizasyonla öğrencileri stant tasarım sektörünün önde gelen isimleriyle buluşturan Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YENİSEM AKADEMİ) Genel Müdürü Ercan Seki de, bundan sonraki süreçte eğitim sertifika programıyla sektöre stant tasarımcıları yetiştirmeyi planladıklarını söyledi.

Kaynak: İHA