'Kararın Takipçisi Olacağız'

Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybeden Fahri Yaldız'ın kardeşi Habip Yaldız, İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Mavi Marmara gemisine saldırı davasında, 4 sanığın yakalanmasına yönelik kararına ilişkin, "Bu süreçten sonra bu kararın Interpol'e üye devletler tarafından uygulanıp uygulanmadığının takipçisi olacağız" dedi.

Yaldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahkemenin, dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi hakkında yakalama kararı vermesini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Bundan sonra yakalama kararının uygulanmasını bekleyeceklerini dile getiren Yaldız, "Bu süreçten sonra bu kararın Interpol'e üye devletler tarafından uygulanıp uygulanmadığının takipçisi olacağız" diye konuştu.

Dünya devletlerinden demokrasinin gereğini yapmalarını beklediklerini ifade eden Yaldız, sorumluların cezalandırılmalarını istediklerini kaydetti.

Söz konusu İsrailli askerlerin Interpol'e üye ülkelere seyahat etmesi durumunda yakalanmaları gerektiğinin altını çizen Yaldız, "İsrailli askerlerin 10 Türk vatandaşını şehit ettikleri için cinayetten yargılanmalarını ve gerekli cezayı çekmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Bu kişilerin artık elini kolunu sallayarak seyahat edemeyeceklerini dile getiren Yaldız, mahkemenin aldığı kararı ise olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.
Yaldız, olayın üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen ağabeyi Fahri Yaldız'ı kaybetmenin acısını yüreklerinde hissettiklerini vurguladı.
Filistin özgürlüğüne kavuşuncaya ve failler cezalandırılıncaya kadar bu acıyı yüreklerinde yaşamaya devam edeceklerini anlatan Yaldız, şöyle konuştu:
"Özellikle Filistin ve Gazze'nin özgürleşmesi, oradaki insanlara ilaç, insani yardımın gitmesini istiyoruz. Ağabeyimin de amacı buydu. Biz bu süreçte İsrail'in uyguladığı ambargoyu kaldırmasını, oradaki insanlara yardım faaliyetlerini gerçekleştirenlere izin vermesini ve katillerin yargılanıp gerekli cezayı almalarını bekliyoruz."

Kaynak: AA