İstanbul Valisi Mutlu Açıklaması

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gezi Parkı odaklı olayların yıl dönümünde ''toplanma" çağŸrıları yapılmasına ilişŸkin açıklamasında, herhangi bir olumsuz duruma karşŸı gerekli güvenlik önlemlerini alacaklarını açıkladı.

Vali Mutlu, BeşŸiktaşŸ Belediyesi'ni ziyareti sonrası, basın mensuplarının konuya ilişŸkin sorularını yanıtladı.
Gezi Parkı odaklı olayların yıldönümünde ''toplanma" çağŸrıları yapılması konusunda, bazı çevrelerin yanlışŸ uygulamalarına izin verilmeyeceğŸini dile getiren Vali Mutlu, şŸunları söyledi:
"Geçen yıl Haziran ayında yaşŸanan süreçleri biliyoruz ve o süreçten bizim hatıralarımızda çok güzel şŸeyler kalmadı. Sadece İstanbulumuz'un değŸil, ülkemizin farklı köşŸelerinde de aynı üzüntüleri hissettik. Geriye dönüp baktığŸımızda, bu üzüntülerin tekrarını hiçbir zaman arzu etmiyoruz. İfade ettiğŸiniz platformun bu konuda yapmayı arzu ettiğŸi girişŸimlerin iyiliğŸe mesaj olabilecek yöntemleri barındırmasını ümit ediyorum. Bu tür olumsuzluk arzusu içinde olabilecek, bir takım dar çevrelerin, yapabilecekleri yanlışŸ uygulamalar olursa, onlara müsaade etmeyeceğŸiz. Bununla ilgili güvenlik tedbirleri alacağŸız."
Gezi Parkı'nın zaman zaman neden kapandığŸını açıklayan Mutlu, "Gezi Parkı'nı hiçbir zaman kapatmıyoruz. Taksim'i de kapatmıyoruz ki, neden zaman zaman kapanma durumuna geliyor, şŸayet bir sıkıntı, bir olay yaşŸanırsa o bölgede güvenliğŸi temin etmek için bu oluyor. Her zaman devlet bu tedbirleri alır. Dolayısıyla arzu ediyoruz ki; ifade ettiğŸimiz tarihler itibariyle tam gün, Taksimimiz de Gezi Parkımız da şŸehrimizin her noktası da halkımız tarafından rahatlıkla ulaşŸılabilir olsun. Fakat bu bölgede güvenliğŸi sıkıntıya düşŸürecek bir takım yansımalar olursa, biz de bununla ilgili tedbirlerimizi alırız. Dolayısıyla gönlümüz ve irademiz, arzumuz; Taksimimiz'in de Gezi Parkımız'ın da şŸu anda olduğŸu gibi yoğŸun bir şŸekilde kullanılması, halkımız tarafından günlük yaşŸamın bir parçası olarak değŸerlendirilmesidir" ifadelerini kullandı.
 
Kaynak: AA