Artvin'de Yaşanan Su Kesintileri

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, arızalar nedeniyle meydana gelen su kesintisi sorununa köklü çözüm bulabilmek için zamana ihtiyaçları olduğunu bildirdi.

Kocatepe, yaptığı yazılı açıklamada, su arızalarının ve beraberindeki su kesintilerinin arka arkaya gelmesinden dolayı üzüntü duyduğunu dile getirerek, su arızalarının giderilmesi için yoğun mesai harcandığını belirtti.

Artvin'de bir daha bu tür arızalar yaşamaması için projeler hazırlandığını ifade eden Kocatepe, şunları kaydetti:
"Arızalar nedeniyle meydana gelen su kesintisi sorununa köklü çözüm bulabilmek için zamana ihtiyacımız var. Artvin Belediyesi olarak vatandaşlarımıza zaman zaman su verememenin üzüntüsü içindeyiz. Yaşanan su kesintilerinden dolayı da vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Arızaların bahar aylarının gelmesi ile birlikte gerçekleşmesi beklediğimiz bir durumdu ancak kabul etmek gerekir ki bu derece arızayı biz de beklemiyorduk."
Kocatepe, mevsim normallerinin üzerinde yağan yağmurun, toprakta fazla derecede yumuşamaya neden olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Yumuşama nedeniyle su şebekesindeki boruların kırılmaları kolaylaştı. Yaşanan boru kırılmaları da su hatlarının tıkanmasına ve su arızalarına neden olmaktadır. Yaşanan bu sorunu gidermek için Artvin Belediyesi su arızası giderme ekipleri gece gündüz yoğun çalışma içindedir. Son arıza da yine Adliye Sokak'ta bir inşaatın önünde boru kırılması nedeniyle gerçekleşmiştir. Arızaya kısa sürede müdahale edilerek sorun giderilmiştir. Bu süreçte de vatandaşlarımıza bir müddet su verilememiştir. Artvin halkının anlayışı için teşekkür ediyoruz."
Kaynak: AA