3. Dünya Türk Forumu

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) tarafından düzenlenen 3. Türk Forumu'nun Edirne'deki programı, açılış resepsiyonuyla başladı.

Eskişehir'de düzenlenen "3. Dünya Türk Forumu Akil Kişiler Kurulu" toplantısıyla başlayan forum kapsamında, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bahçesinde açılış resepsiyonu düzenlendi.

Edirne Valisi Hasan Duruer, burada yaptığı konuşmada, foruma ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, resepsiyonun düzenlendiği binanın kısa tarihçesini anlattı.
Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva da Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren işçiler için Azerbaycan halkı olarak çok üzüldüklerini ve Türkiye halkına başsağlığı diledi.
TASAM Başkanı Süleyman Şensoy ise açılış konuşmasını yarın programın resmi açılışında yapacağını belirterek, katılımcıları selamladı.
Daha sonra Vali Duruer, Paşeyeva, MHP Iğdır Milletvekili Sinan Ogan, Şensoy ve Azerbaycan heyeti üzerinde Azerbaycan ve Türk bayrakları olan Cumhuriyet pastasını gezdi.
Konuşmaların ardından, Kırım Özerk Cumhuriyeti devlet sanatçısı Elnara Küçük, Kırgız sanatçılar Kayrat Salmaeyev, Gülira Kasımkulova konser verdi. Kırgızistan Deya Halkoyunları Topluluğu ve Kırgızistan Bluetooth, Dağıstan Molodfost dans grupları gösteri sundu.
Kaynak: AA