Sevim Uçakay: Demirtaş bana kardeşimi getir

PKK’nın kaçırdığı çocuklarını geri isteyen ailelerin başlattığı eylem her gün yeni katılımlarla büyüyor.

Sevim Uçakay: Demirtaş bana kardeşimi getir
PKK'nın kaçırdığı çocuklarını geri almak için eylem yapan annelerin sayısı her geçen gün artıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yapan aile sayısı dün 11'e ulaştı. Kaçırılan S.U.'nun ablası Sevim Uçakay, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a seslenerek, kız kardeşinin getirilmesini istedi.

Acılı abla, “Kendi çocuğu nerde? Dizinin dibinde. Tabii kendi çocukları Amerika'da okuyor. Benim kız kardeşim nerde? Dağ başında. Senin çocuğun dizinin dibindeyse benim kız kardeşimi de getir” dedi.

Nisan'da kaçırılan S.U.'nun ablası Sevim Uçakay, kız kardeşinin getirilmesi için BDP Genel Başkanı Demirtaş ve Gültan Kışanak'a seslenerek şu çağrıda bulundu:

“Bir ses çıksın, susarak neyi halledecekler? Selahattin Demirtaş gelsin, konuşsun. Kendi çocuğu nerde? Dizinin dibinde. Niye susayım? Yeter artık.'Halkım için mücadele edeceğim' diyor, ben de onun halkıyım. Tabii kendi çocukları Amerika'da okuyor. Benim kız kardeşim nerde? Dağ başında. Gelip derdime derman olsunlar.'Kızım ne derdin var?' diye sorsunlar. Sustum yeter, ben 40 gündür bunun acısını çekiyorum. Kız kardeşimi bana getirsin. Her anne ağlıyor? Ben kardeşimi istiyorum. Onu BDP binasından götürdüler,'iş vereceğiz' dediler ona. Evet bir iş verdiler dağ başında, sonsuza dek. Sonu olmayan bir iş verdiler. Bu mudur yani? Selahattin'e (Demirtaş) ve Gültan'a (Kışanak) çağrıda bulunuyorum: Senin çocuğun dizinin dibindeyse benim kız kardeşimi de getir.”