Mersin Giad Üyelerinin Ab Temasları

İçel Girişimci İşadamları Derneği (İçel GİAD( Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy, AB komisyonlarında Sivil Toplum Kuruluşları’na (STK) büyük önem verildiğini ve STK’ların komisyonları daha fazla ziyaret etmeleri gerektiğini söyledi.

Mersin Giad Üyelerinin Ab Temasları

İçel GİAD üyeleri, Alper Gürsoy başkanlığında TÜSİAD Uluslararası Koordinatörlüğü ve Avrupa Birliği Temsilciği’ni ziyaret etti. Brüksel ve Amsterdam’a 25 kişilik bir ekip ile geldiklerini belirten Gürsoy, İçel’e dikkat çekmek istediklerini söyledi.

Türkiye ve AB taraflarında ön yargıların olduğunu kaydeden Gürsoy, “Bu nedenle STK’ların buralara daha fazla gelip tanıtım yapması gerekiyor. Daha önce gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde gördüğümüz kadarıyla burada STK’lara büyük önem veriliyor. Bu da bizi oldukça mutlu etti” dedi.

TÜSİAD Avrupa Birliği Temsilci Yardımcısı Dilek İştar Ateş ise, AB Komisyonu’nun STK’larla diyalogların geliştirilmesi için ayrı bir programı olduğunu belirterek, “Farklı sesleri, düşünceleri duymakta çok açıklar. Her farklı görüş mutlaka temsil edilsin istiyorlar” diye konuştu.

Türkiye’nin 2014 Ocak ayında AB’ye üye olması yönünde öngörüleri olduğunu açıklayan Ateş, şunları söyledi; “AB’ye üye ülkeler arasındaki farklı düşüncelerden dolayı bu zaman düşündüğümüz gibi olmadı. Ama Kıbrıs sorunu gibi sorunlar çözülürse, çalışmalar yapılırsa, 2004 öncesinde olduğu gibi işbirliği çalışmaları devam ederse Türkiye’nin üyeliği ile çok uzun süreler geçmesine gerek yok. Türkiye’nin avantajını kullanabileceği çok şey var. Güzel olanakların olduğu döneme giriyoruz ama Türkiye’nin bunu iyi kullanması lazım.”
TÜSİAD’ın Avrupa özel sektörünün temsil kuruluşu ve AB Komisyonu tarafından resmi sosyal ortak olarak tanımlanmış kurum olan Business Europe çatısı altında Türkiye’yi temsil ettiğini kaydeden Ateş, “Türk özel sektörü olarak burada tüm AB’nin hazırladığı taslak yasaları görme ve fikir verme şansına sahibiz. Enerjiden çevreye, ticaretten sosyal işlere kadar tüm konularla ilgili çalışma grupları komitelerinin çalışmalarını takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA