Kütüphan-e Türkiye Projesi Malatya’da Başlatıldı

Malatya İl Halk Kütüphanesi’nde “Kütüphan-e Türkiye” Projesi kapsamında bilgisayar bilmeyen ev hanımlarına kurs verilmeye başlandı.

Kütüphan-e Türkiye Projesi Malatya’da Başlatıldı

İl Halk Kütüphanesinde düzenlenen programda Kütüphane Müdürü Mümine Aydın, projenin Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Hacettepe Teknokent-Teknoloji Transfer Merkezi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanın Kütüphan-e Türkiye Projesi’nin Bill ve Melinda Gates Vakfı tarafından fonlanarak desteklendiğini belirtti.

Aydın, amacın kütüphanelerdeki geleneksel hizmetlerin değiştirilmesi olduğunu belirterek, “Geleneksel olarak okuyucuya kitap alışverişi veya burada gelip ders çalışmanın dışında da kütüphaneler var olduğunu ispatlamak zorunda. Kendilerini gelişen teknolojiye ayak uydurmak zorunda. Bu projede dezavantajlı kesime verilen bir hizmet. İlk aşamada bilgisayar bilmeyen bayanlara bilgisayar kullanımını öğreteceğiz, e-devlet kullanımını öğreteceğiz. Projeyi işe girmek isteyenlere yönelikte uygulayacağız. Bunun gibi çeşitli hizmetlerimiz olacak. Kütüphanelerin hizmetini ve anlayışını değiştiriyoruz ve artık kütüphanelerde eğitimde var” dedi.

Programda bilgisayar kullanımı konusunda bayanlara kurs verildi ve kurs süresinin 18 saat süreceği kaydedildi.
Kaynak: İHA