Kolombiya'daki Devlet Başkanlığı Seçimi

Kolombiya'da pazar günü yapılan devlet başkanlığı seçimine katılımın yüzde 41 olduğu, 20 milyon seçmenin oy kullanmadığı belirtildi.

Kayıtlı seçmen sayısının tahminen 33 milyon olduğu Kolombiya'da seçime katılım oranı yüzde 41'de kalırken, bunun son 20 yılın en düşük katılım oranı olduğu belirtildi.
Siyasi uzman Pedro Medellin, El Tiempo gazetesine verdiği demeçte, "son dönemdeki skandallar ve siyasetin çekişmeli doğasının halkın siyasi sürece artık inanmamasına yol açtığını" söyledi.

Gazeteye açıklamada bulunan bir diğer uzman Marcela Prieto da eğitim, iş ve sağlık konularında istediklerini alamayan halkın iç çatışmalardan da bunaldığına işaret etti.
Kolombiya'da yapılan devlet başkanlığı seçiminde, adaylardan hiçbirinin oyların yüzde 51'ini alamaması nedeniyle seçim ikinci tura kalmıştı.
Devlet başkanlığı seçiminin 15 Haziran'da yapılacak, ikinci turunda Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ve güçlü rakibi Oscar Ivan Zuluaga yarışacak. Dünkü seçimde, Zuluaga, oyların yüzde 29,2'sini, Santos ise 25,6'sını almıştı.
Adayların ikinci tura kadar, oy çokluğunu sağlayacak ittifaklar için diğer adaylarla görüşmesi bekleniyor. Zuluaga'nın bu çerçevede seçimde oyların yüzde 15,5'ini alan muhafazakar parti adayı Marta Lucia Ramirez ile şimdiden görüştüğü ifade ediliyor.
Kaynak: AA