Demirel Açıklaması

Eşi Nazmiye Demirel’in ölümünün birinci yıldönümü nedeniyle düzenlenen Mevlid-i Şerif'e katılmak için memleketi Isparta'nın Atabey ilçesi İslamköy’e gelen 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eşinin mezarını ziyaret ettikten sonra açıklama yaptı.

Demirel Açıklaması

Demirel, eşi Nazmiye Demirel’in hatırasını anmak için buraya gelen arkadaşlarına, konukseverlere, dostlarına teşekkür ederek "Bu kadirşinaslığınız bizi çok memnun etti. Sağolun varolun. Yapılan duaları Allah kabul etsin. Milletimizin memleketimizin iyiliğine hayrına olsun. Herkese tekrar tekrar teşekkür ederim. Buraya kadar geldiğiniz için hoşgeldiniz diyorum" dedi

"O SORULARI YARIN SORARSINIZ"
Demirel, gündeme ilişkin soru sormak isteyen gazeteciye, "Gündemle ilgili sorular bu dünyaya ait.Şimdi öbür dünya ile meşgulüz. O soruları yarın sorarsınız" diye yanıt verdi.

Süleyman Demirel’in kardeşi işadamı Şevket Demirel de, "Vilayet içinden ve dışından gelen herkese hoşgeldiniz diyorum. Şimdi benim tanıdıklarım da var. Onlara da bir dua edip, buradan ORKAV’a geçeceğiz. Allah tüm dualarımızı kabul etsin. Allah geride kalanlara sağlık, hepimizin annelerine, babalarına başta Nazmiye Hanım olmak üzere cennetinde yerler versin. Tüm gelenlere teşekkür ederim" diye konuştu.

Mezar ziyaretine gelen Nazmiye Demirel Ortaokulu öğrencileri, Demirel’i selamladı. Daha sonra işadamı Şevket Demirel’e ait ORKAV tesislerinde yemek verildi.

Kaynak: İHA