Belsa’da Vergi Yoğunluğu

2014 yılına ait Emlak vergisi ile işyeri Çevre Temizlik vergilerinin birinci taksitlerinin 2 Haziran Pazartesi günü sona erecek olması nedeniyle İzmit Belediyesi’nde yoğunluk yaşanıyor.

Belsa’da Vergi Yoğunluğu

Vergilerin son ödeme tarihin yaklaşması üzerine belediyedeki yoğunlukta da artış olduğunu söyleyen yetkililer, “Aslında vergi ödeme konusunda seçenek çok. Sadece Belsa da değil Akmeşe’de Alikahya’da, Kuruçeşme’de İzmit Kaymakamlığı’nda Bekirdere Mevlana Kültür Merkezi’nde veznelerimiz bulunuyor. Ayrıca posta çeki ve Ziraat Bankası, Halkbank ve Denizbank şubelerinden de tahsilat yapılmaktadır. Gezici aracımız da kentin muhtelif yerlerinde ödeme kabul ediyor. Bütün bunlara rağmen yoğunluğu göz önünde bulundurarak 31 Mayıs Cumartesi ve 1 Haziran Pazar günleri 8.30-17.30 saatleri arasında da mesai uygulamasında bulunacağız. Mükellefler, Cumartesi ve Pazar günleri Belsa 3.kattaki Gelir Birimimiz ile İzmit Kaymakamlığı’nda, Bekirdere Mevlana Kültür Merkezinde, Alikahya ve Kuruçeşme’deki veznelerimize vergilerini yatırabilirler” dediler.

İzmit Belediyesi yetkilileri, internet üzerinden de vergi tahsilatı yaptıklarını hatırlatarak, “Kredi kartı bulunan vatandaşlar, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar belediyemizin resmi internet sitesine girerek kolaylıkla ödemelerini yapabilirler. Ödeme yapıldıktan sonra isteyenler tahsilat dekontunu yazıcıdan alabilirler. Bütün bu işlemler yaklaşık 1 dakika sürmektedir” şeklinde konuştular.
Kaynak: İHA