Antalya'dan 20 İhracatçı Firma Devler Listesinde

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından hazırlanan Türkiye'nin en büyük bin ihracatçı firması listesinde Antalya'dan 20 firma yer aldı.

Antalya İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin en büyük bin ihracatçı firması arasına girenleri kutladı ve başarılarının devamını diledi.
Antalya, Isparta ve Burdur bölgesinden gerçekleşen ihracatın her yıl arttığını kaydeden Satıcı, açıklamasında, "Bölge ihracatının artışına paralel olarak önümüzdeki yıllarda listeye giren firma sayısı da ihracat rakamları da artacaktır. Antalya İhracatçılar Birliği olarak, ihracatı geliştirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.
AİB üyesi olan ve TİM tarafından hazırlanan listeye Antalya'dan giren 5 firma, isminin açıklamasını istemedi. Diğer firmalar ise şöyle sıralandı:
"Bossa Ticaret (125), KİPAŞ Pazarlama (180), Uçak Kardeşler Gıda (186), Eti Alüminyum (193), Adopen Plastik (315) Tek Asya Tarım Ürünleri (405), AGT Dış Ticaret (411), Syngenta Tarım (613), Remateks Tekstil (648), Göltaş (716), Batman Dış Ticaret (736), Metamar Mermer (745), Eti Elektrometalurji (751), Demir Maden, Çimento, Hazır Beton (884), Capitol Deri İnşaat (987)."
Kaynak: AA