Mardin'de, Sağlıklı Yaşam İçin Bisiklete Binme ve Yürüyüş Etkinliği

Mardin İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Mardin'de sağlıklı yaşam için "Bisiklete Binme ve Yürüyüş" adı altında etkinlik düzenledi.

Mardin Muammer Güler Evlendirme Dairesi yanında düzenlenen etkinliğe katılan İl Halk Sağlığı çalışanları, vatandaşlar ve çocuklar spor yaptı.
Etkinlik hakkında konuşan Mardin İl Halk Sağlığı Müdürü Nureddin Özdener, Sağlık Bakanlığı'nın bu yılı obeziteyle mücadele yılı olarak ilan etmesi dolayısıyla vatandaşı spor yapmaya teşvik etmek amacıyla her ayın sonunda etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Mayıs ayının konusunu "Bisikletle Harekete Geç" olarak belirlediklerini dile getiren Özdener, şöyle konuştu:
"Biz, halkımızla, sağlık çalışanlarımızla birlikte olduk. Amacımız, Mardin gibi bisiklet kültürünün yeterince oturmadığı bir kentte birazda bisiklete binmeyi teşvik etmek, farkındalık yaratmak ve insanların harekete geçmesini sağlamak. Önemli olan Mardinliler'in bir durak önce inip gidecekleri yere yürüyerek gitmeleri ve bilgisayar başında fazla oturmamaları, hareket etmeleri ve her buldukları fırsatta zamanlarını sporla değerlendirmeleri. Böylece sporun, sağlıklarına, vücut kitle indekslerine yararını görecekler ve sağlıklı bir hayat yaşayacaklar. Mardin olarak sloganımız, "Harekette Bereket Var" Daha sağlıklı bir Mardin için çalışmalarımız sürecek."
Etkinliğe katılan çocuklar, spor yaparak, bisiklet yarışmasına katılarak, eğlenme ve stres atma fırsatı buldu.
Etkinliğe bisikletiyle katılan İbrahim Berat Esen, "Bizim sağlığımızı düşündüğü ve böyle bir etkinlik düzenlediği için İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklerin devamını istiyorum. Bugün spor yaptık, stres attık. Çok güzel bir gündü" diye konuştu.

Etkinliğe destek vermek amacıyla Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Laboratuvar Güvenliği Daire Başkanı Yıldırım Cesaretli de katıldı.

Kaynak: AA