Konya Tarım Fuarı'na Doğru

Konya'da açılacak 12. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı'na, yurt içi ve yurt dışından 358 firma katılacak.

TÜYAP Konya Fuarcılık AŞ, Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı başta olmak üzere, Ekonomi Bakanlığı, Konya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, PANKOBİRLİK, Selçuk Üniversitesi, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası, Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi ve KOSGEB'in destekleriyle düzenlenen fuar, 27-31 Mayıs'ta KTO-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
Tüyap Konya Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, bir otelde düzenlenen toplantıda, Konya Ticaret Odası-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nin, yeni yapılan salonlarla 86 bin metrekarelik alana sahip olduğunu söyledi.

Fuar merkezinin Anadolu'nun en büyüğü haline geldiğine dikkati çeken Ersözlü, "Ülkemizin en büyük ve en önemli buluşması olan Konya Tarım Fuarı, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da gerçekleştirilen etkin tanıtım ve pazarlama faaliyetleri sonucunda yurt içi ve yurt dışından gelecek yüz binlerce ziyaretçiyi Konya'da bir araya getirecek" dedi.

Fuarın farklı coğrafyaları kapsayan ülkelerden gelecek yüzlerce yabancı ziyaretçiyi Konya'da buluşturacağını dile getiren Ersözlü, bu yıl yurt içinden otobüslerle çiftçileri ve üreticileri fuar merkezine getireceklerini ifade etti.

"Konya Tarım Fuarı'nı, Türk tarım sektörünün dünyaya tanıtılacağı en önemli buluşma olarak görüyoruz" diyen Ersözlü, şunları kaydetti:
"Almanya, Hollanda, İngiltere, İtalya, Rusya, Yemen, Irak ve Hindistan olmak üzere 50'ye yakın ülkeden gelecek ziyaretçilerle 200 bin kişiye ev sahipliği yapacağız. Konya'daki tüm oteller ve konaklama tesisleri tam kapasite dolmuş durumda. Düzenlediğimiz dev organizasyon ile Konya'nın sosyo-ekonomik yapısına olumlu katkı sağlamaya devam edeceğiz. Yurt içinden ve yurt dışından 358 firma ve firma temsilcisi katılacağı fuarda 978 marka tanıtılacak."
Katılımcı firmaların stantlarında, sektördeki en son teknolojilerin ve yeniliklerin ziyaretçilere sunulacağı Konya Tarım Fuarı, 27-28-29-30 Mayıs'ta 09.30-18.00, 31 Mayıs'ta ise 09.30-17.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA