Aa Kudüs Ofisi Açıldı

Anadolu Ajansı'nın (AA) 100| yıl hedefleri doğrultusunda ve yurt dışı operasyonlarını güçlendirme çalışmaları kapsamında Kudüs Ofisi'nin açılışı yapıldı.

Kudüs Ofisi, Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından açıldı.
Öztürk, açılışta yaptığı konuşmada, dünyada 24. ofisi açtıklarını ve 82 ülkede temsil edildiklerini belirterek "Ama Kudüs Ofisi, bizim açımızdan en anlamlısı, en önemlisi. O yüzden bugün heyecanımız daha fazla" dedi.

"Kudüs'ün sesini bütün dünyaya duyuracak bir ofis açıyoruz" diyen Öztürk, bölgeden Arapça, İngilizce, Türkçe ve Fransızca yayımlanacak haberlerle Kudüs'ün, Filistin'in sesini dünyaya yayacaklarını kaydetti.

Öztürk, "Bu bölgeden bir gün, barış haberini, özgürlük haberini Anadolu Ajansı'na vermek nasip olur inşallah" diye konuştu.

Büyükelçi Sarnıç da "Türkiye ile Filistin arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine katkıda bulunacak, buradaki gelişmelerin ülkemize ve tüm dünyaya nakledilmesinde büyük bir işlev görecek AA'nın ofisini açmaktan onur duyuyorum" dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise büronun Miraç Kandili'nin olduğu hayırlı bir günde açıldığını ifade ederek hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Öztürk'ün, AA Genel Müdürlüğü görevine geldikten sonra ajansın çehresinin değiştiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, AA'nın, büyüyen Türkiye'nin güçlü sesi olduğunu dile getirdi.
Anadolu Ajansı, 100| Yıl Vizyonu'nda, Brüksel merkezli Avrupa ile Amerika, Ortadoğu-Afrika, Asya-Kafkasya ve Asya-Pasifik olmak üzere uluslararası yapılanmasını 5 bölge üzerinden gerçekleştirme kararı almıştı. 2020 yılı itibarıyla 11 dilde haber üretmeyi hedefleyen AA, Türkçe, Arapça, İngilizce, BHS (Boşnakça, Hırvatça, Sırpça), Rusça, Kürtçe ve yakın zamanda başlattığı Fransızca ile yayın dili sayısını 7'ye çıkarmıştı.
Kaynak: AA