Sason'da Tekerlekli Sandalye Yardımı

Sason ilçesinde köyde el arabasıyla gezdirilen engelli Ersin Bilmez, beden eğitimi öğretmeni Nazlı Aypak'ın girişimleriyle tekerlekli sandalyeye kavuştu.

Sason'un Çayırlı köyüne bağlı Kilis mezrasında yaşayan Bilmez, beden eğitimi öğretmeni Aypak'ın girişimleriyle tekerlekli sandalye verildi.

Bilmez'in el arabasıyla gezdirildiğini duyduğunda çok üzüldüğünü ifade eden Sason İstiklal Ortaokulu beden eğitimi öğretmeni Aypak, Bilmez'in tekerlekli sandalyeye kavuşması için çeşitli girişimlerde bulunduğunu söyledi.

İstanbul ve Ankara'dan hayırseverlerin yardımıyla tekerlekli sandalye alındığını ifade eden Aypak, "Kilis mezrasında Bilmez'e tekerlekli sandalyesini verdik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Daha önce kardeşini el arabasıyla gezdirdiğini belirten Bilmez'in ağabeyi Muhammed Bilmez de tekerlekli sandalyenin gelmesiyle Ersin'in özgürlüğüne kavuştuğunu dile getirdi.
Baba Süleyman Bilmez ise oğlunun 3 yaşında geçirdiği havale sonrasında kısmi felç geçirdiğini, bu nedenle yürüyemediğini belirtti.

Bilmez, "Oğlumu yıllardır biz taşıyoruz ya da bahçede el arabasıyla gezdiriyoruz. Nazlı öğretmenin girişimleriyle tekerlekli sandalyesine kavuştu. Teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA