Samsun'da Yargıda Birlik Platformu Toplantısı

Yargıda Birlik Platformu'nca "Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı ile yargının ve toplum güvenliği için yargıya karşı oluşan güven kaybının yeniden tesisi" amacıyla toplantı düzenlendi.

Samsun Büyük Otel'de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Basri Yağcı, hedeflerinin dibe vurmuş olan güven duygusunu daha üst siviyelere çıkarmak olduğunu söyledi.

Birçok yargı mensubunu haksız bir şekilde kateforize edildiğini ifade eden Yağcı, "Kamuoyunun odaklandığı bir kaç davada yanlışlıklar, yanlış uygulamalar veya haksız uygulamaların olması nedeniyle belkide hakkıyla görevini yapan bir çok meslektaşımızın haksız bir şekilde kategorize edilmesine neden olmaktadır. 'Yargıda tek rengin olmasının aleyhimize olduğunu gördük. Tek renk bizim toplumumuzun yapısına da uygun değildir. Türk toplumu renkli bir toplumdur. Bu renklerin örtgütsel ve idari yapılar içinde özellikle Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) içerisinde temsil edilmesine inanıyoruz'' diye konuştu.

Toplantıya Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Basri Bağcı'ile birlekte HSYK Genel Sekreteri Bilgin Başaran, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çalık, HSYK Genel Sekreter Yardımcısı Musa Kanıcı, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ramazan Kaya, Ankara Sulh Ceza Hakimi Hayri Keskin, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Harun Kodalak, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Menteş, Ankara İş Mahkemesi Hakimi Gülsüm Mısır, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdür Yardımcısı Feyzullah Taşkın, İstanbul Anadolu Başsavcı Vekili Ömür Topaç, HSYK Başmüfettişi Mehmet Yılmaz ile Samsun, Sinop, Amasya, Çorum, Tokat'da görev yapan görevli hakim ve cumhuriyet savcıları katıldı.


Kaynak: AA