Kalkınma Bakanı Yılmaz, Bingöl'de

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yeni seçilecek Cumhurbaşkanının halktan aldığı güçle farklı bir konumda olacağını, geçmişte vesayetçi yapılar için kullanılan bu makamın, artık milli iradenin güçlü bir şekilde temsil edildiği makama dönüşeceğini söyledi.

Bakan Yılmaz, Genç Belediyesi'ni ziyaret ederek, Belediye Başkanı Mehmet Hadi Topraktan'dan çalışmalar ve sorunlar hakkında bilgi aldı. Yılmaz, belediyelerin hizmet üretirken Avrupa Birliği ve proje bazlı yatırım desteği veren kurumların fonlarından yararlanmalarını tavsiye etti.
Her belediye bünyesinde mutlaka bir proje ekibi oluşturulmasını isteyen Yılmaz, "Bana göre belediyecilikte en önemli hadise, öncelikle bu şehre ne yapacağımıza karar vermektir. Yani bir 5 yıl sonra biz nasıl bir Genç görmek istiyoruz, nerelere doğru gitsin istiyoruz? Nasıl bir yapılaşma olsun istiyoruz? Bir planlama yapmamız lazım" diye konuştu.

Hazırlanacak projeler için artık Avrupa Birliği fonları ve Türkiye'nin değişik kurumlarının proje bazlı sağladığı desteklerin olduğunu aktaran Yılmaz, mutlaka proje hazırlayarak, yapılacak hizmetleri gerçekleştirmenin faydalı olacağını belirtti.

Belediye bütçesi ve bu fonlarının değerlendirilmesi durumunda çok daha güzel bir şey olacağını dile getiren Yılmaz, bunun için belediyelerin küçük de olsa bir proje ve teknik ekip oluşturması gerektiğini bildirdi.
- Cumhurbaşkanlığı seçimi
Belediye çıkışında gazetecilerin Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili sorusu üzerine Yılmaz, 30 Mart seçimlerinde AK Parti'ye gösterilen teveccühün Cumhurbaşkanlığı seçimi için de bir işaret olduğunu vurguladı.
Seçimde, AK Parti'nin büyük bir zaferle çıktığını, bunun siyasi istikrarın devam edeceğini ortaya koyduğunu vurgulayan Yılmaz, "Halkımız, 'AK Parti'nin çıkaracağı adaya çok güçlü bir destek vereceğim' diyor" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde henüz adayların netleşmediğini, tartışmalar ve istişarelerin bulunduğunu belirten Yılmaz, yakın bir süreçte bunun netleşeceğini kaydetti.

Yılmaz, "Fakat aday tartışmalarında da şunu görüyoruz, AK Parti dışında aday tartışan parti de pek görünmüyor. Yani hep AK Parti'nin kimi aday göstereceği tartışılıyor. İnşallah AK Parti kimi aday gösterirse halkımız onu tercih edecek ve seçecek" ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin çok partili siyasi tarihinde ilk defa Cumhurbaşkanının halk tarafından seçileceğine dikkati çeken Yılmaz, şöyle devam etti:
"Yeni seçilecek Cumhurbaşkanımız halktan aldığı güçle farklı bir konumda olacak. Geçmişte vesayetçi yapılar için kullanılan bu makam, artık milli iradenin güçlü şekilde temsil edildiği makama dönüşmüş olacak. Bu da siyasi sistemimiz, kültürümüz için önemli bir yenilik, başlı başına bir hadisedir. Zaten bunu gören bir takım çevreler doğrusu Cumhurbaşkanlığı seçimlerine giderken içeride huzursuzluk çıkarmaya çalışıyor, bir takım gereksiz tartışmalar oluşturmaya gayret ediyorlar, sokaklarda hiçbir şekilde demokratik olmayan bazı protestolar, eylemlerde bulunuyorlar. Fakat halkımızın sağduyusu hepsine galip geliyor. İnşallah yine huzur içinde bir seçim yaşarız. Halkımız ilk defa kendi reisini, cumhur reisini seçmiş olur. Böylece Türkiye'de demokrasinin kökleşmesi, derinleşmesi, ilerlemesi adına da çok önemli bir adım atılmış olur."
- AK Parti'nin güçlü kadrosu var
AK Parti'nin yeni bir parti gibi görünmesine karşılık halkın tarihini, kültürünü, medeniyetin sorumluluğunu taşıyan çok köklü bir parti olduğunu anlatan Yılmaz, AK Parti'nin bu anlamıyla son derece önemli bir zemin üzerinde politika yaptığını dile getirdi.
"Bazıları şöyle böyle konuşsalar da önümüzdeki dönemde hep birlikte göreceğiz. AK Parti kurumsal yapısıyla da yeni dönemde çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecek. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra 2015 genel seçimleri var" diyen Yılmaz, genel seçimleri de yine güçlü bir şekilde tamamlayacaklarını ve 2023 vizyonuna doğru adım adım ilerlemeye devam edeceklerini aktardı.
Yılmaz, AK Parti'nin çok güçlü ve tecrübeli kadrolarının bulunduğunu, bu kadrolar ve bunların ortaya koyacağı yeni politikalar ve projelerle millet olarak yollarına devam edeceklerini, dünyadaki konumunu çok daha üst noktalara taşıyacaklarına işaret etti.
- Çatı aday tartışmaları
Cumhurbaşkanlığı seçimleri için ortaya atılan "çatı aday" tartışmalarını değerlendiren Yılmaz, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Bir şeye çatı koymak için önce bir temel, sonra duvarların olması, onun üstüne de çatıyı koymak lazım. Temelin ve duvarların olmadığı bir yerde çatı da olmaz. Koysanız bile havada kalır, en ufak bir rüzgarda da uçar gider. Çatıyı oluşturacak milletin kendisidir. Milletin kurduğu, temelleri milletin yükselttiği duvarlar üzerinde çatı olur. Bunun yerine farklı arayışlar içine girenler bence bu milletten hiçbir şekilde karşılık görmeyeceklerdir."
Bakan Yılmaz, daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde kurulan Genç Kaymakamlığı Engelsiz Yaşam Merkezi'nin açılışını yaptı.
Programa Vali İbrahim Taşyapan, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, AK Parti İl Başkanı Yusuf Coşkun, diğer bazı kurum amirleri ve diğer yetkililer katıldı.

Kaynak: AA