Hem Fıtıktan Kurtuldu, Hem Boyu Uzadı

Bursa’da 4 sene önce geçirdiği trafik kazası sonucu belinde, sırtında ve boynunda 12 ayrı fıtık oluşan Alper Gülener, manipülasyon tedavisiyle sağlığına kavuşurken, 4 santimetre de boyu uzadı.


Bursa’da 4 sene önce geçirdiği trafik kazası sonucu belinde, sırtında ve boynunda 12 adet fıtık oluşan Alper Gülener, manipülasyon tedavisiyle eski sağlığına kavuştu. Geçirdiği kaza sonucu girdiği ameliyattan sonra bir türlü belindeki ve sırtındaki ağrıları geçmeyen Gülener’in rahatsızlığı için gitmediği doktor kalmadı. Son olarak 2 ay önce fizik tedavi uzmanı Ali Şahabettinoğlu’na gelen Gülener, artık eskisi gibi spor yapmanın keyfine varıyor. Kaza geçirmeden önce düzenli olarak spor yaptığını ifade eden Gülener, “Kaza geçirdikten sonra belimden ameliyat oldum. Ama spor yapamıyordum. Geceleri nasıl yatacağımı bilmiyordum. Gitmediğim doktor kalmadı. Kimse derdime çare bulamadı. Son olarak Ali beye geldim. Yapılan tetkikler sonucunda 12 adet fıtığım olduğunu öğrendim. 6 seansın sonunda çok mutlu ve huzurluyum. Keşke daha önce gelseydim” dedi.

MANİPÜLASYON İLE BOYU UZADI
Yaşadığı kötü günleri geride bıraktığını ifade eden Gülener, “Artık istediğim gibi spor hareketlerimi yapabiliyorum. Kaslarımdaki tatlı ağrılık bana mutluluk veriyor. Fıtıklarım yüzünden boyumda kısalma bile olmuştu. Ama tedavi sonunda boyumdaki kısalmasının durduğunu ve eski boyuma kavuştuğumu gördüm. Belinde, boynunda neresinde olursa olsun fıtığı olanın ilk olarak Ali Şehabettinoğlu’na gelmesini tavsiye ediyorum. Ben kendimi Bursalı olarak çok şanslı hissediyorum. Çünkü istediğim zaman istediğim vakit burada olma imkanım vardı. Duyduğum kadarı ile Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşlar Ali beye geliyormuş” şeklinde mutluluğunu dile getirdi.

BAŞARI ORANI YÜZDE 98
Manipülasyonun oldukça etkili bir tedavi yöntemi olduğunu kaydeden Uzman Doktor Şahabettinoğlu, belden bacağa yayılan ağrının bel fıtığına, boyundan kola, ele vuran ağrının ise boyun fıtığına sebebiyet verebileceğini belirtti.

Gülener gibi 12 fıtığı olan birine ilk defa rastladığını ifade eden Şahabettinoğlu, “İyi bir muayene ve MR tetkikleri neticesinde tedaviyi uygulamaya başladık. 6 seans sonunda ise bütün fıtıklarından kurtuldu. Manipülasyon tedavisi ellerle rahatsızlığın olduğu bölgeye birtakım germe ve bastırma tedavisi uygulanarak yapılıyor. Türkiye'de az sayıda uzman doktor bu tedaviyi uyguluyor. Bunlar hastanın ve hastalığın durumuna göre seanslara bölünüyor. Bel ve boyun fıtığında tedavinin başarı oranı yüzde 98'dir. Bu tedavide ilaç kullanılmadığı için hiçbir yan etkisi yoktur” diye konuştu.

Kaynak: İHA