Hasankeyf'te 'Uluslararası Bisiklet Turnuvası'

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'ın tarihi Hasankeyf ilçesinde Azeri, Ermeni, Boşnak, Sırp, Kıbrıslı ve Rum bisikletçilerin de aralarında bulunduğu 103 sporcunun katıldığı "Uluslararası Bisiklet Turnuvası"nın startını verdi.

Bakan Şimşek, Azeri, Ermeni, Boşnak, Sırp, Kıbrıslı ve Rum bisikletçilerin de aralarında bulunduğu 103 sporcunun, Dünya Bisiklet Birliği (UCI) takviminde yer alan ve bu yıl Hasankeyf'te üçüncü kez düzenlenen "Uluslararası Bisiklet Turnuvası"nın startını vererek, yarışı başlattı.
Turnuvada pedalların barış ve kardeşlik için döneceğini vurgulayan Şimşek, çözüm süreciyle küresel ölçekte barış ve kardeşliğe vesile olması dileğiyle turnuvaya çok farklı bir anlam yüklediklerini söyledi.

Şimşek, şöyle devam etti:
"Boşnak, Azeri, Ermeni, Sırp, Kıbrıslı Rum ve Türk... Geçmişte birçok ihtilaf yaşayan, hasmane dönem geçiren, birçok milletten temsilci ile Hasankeyf'te yapılacak turnuva, aynı zamanda bu bölgede yaşanan çözüm süreciyle küresel ölçekte barış ve kardeşliğe vesile olsun diye çok farklı bir anlam yükledik. Geçmişte birbiriyle sorun yaşayanların bir arada barış ve kardeşlik için pedal çevireceği bir yarışma söz konusu."
Bakan Şimşek'in start vermesiyle 54'ü yabancı, 7'si kadın 103 sporcu pedal çevirdi.
Kaynak: AA