Hakkarili Esnaflar Sandık Başına Gitti

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği 11. olağan genel kongresi yapıldı.

Hakkarili Esnaflar Sandık Başına Gitti

Atlılar Caddesi’nde bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği binasında yapılan kongreye BDP İl Eş Başkanı Mehtap Daştan Demirel, BDP Merkez İlçe Eş Başkanı Halit Soydan, BDP Yüksekova İlçe Eş Başkanı Fikret Turgut ve esnaflar katıldı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı’na Hakkari’den İsmail Akboğa, Yüksekova ilçesinden ise İrfan Sarı aday oldu. Divan heyetinin oluşturulmasının ardından konuşan Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Adayı İrfan Sarı, “Biz eş başkanlıkla dönüşümlü bir başkanlık sisteme geçtik. Çünkü yeniden inşa süreci başlayacak ve Hakkari burada kendi yerini belirleyecektir. Esnaf ve sanatkârın buna kayıtsız kalması düşünülemez. Bizde bu itibarla yönetimimizi oluştururken, biz ve Şemdinli esnaf, sanatkârlar ve şoförler odasının başkanıyla birlikte dönüşümlü çalışmayı hedefimiz içine aldık. İki yıl biz yapacağız ikinci iki yılı ise arkadaşımız yapacak. Ancak yönetim kurulundaki arkadaşlarımız da eş güdümlü çalışıp burada kalkınmayı hedefleyeceğiz. Eğer biz esnaf ve sanatkarımızın geleceğini düşünüyorsak, önce halkımızın yerelden kalkınmasını sağlamalıyız. Eğer halkımızın yerelden kalkınmasını, ekonomik güçlülüğünü oluşturabilirsek, bu itibarla esnaf ve sanatkârımız da güçlenecektir” dedi.

“BÖLGEDEKİ HAYVANCILIĞI CANLANDIRMALIYIZ”
Bölgedeki hayvancılığa da değinen Sarı, “Buradaki coğrafik yer bitkisine ve buradaki bitki floramsının 10 milyon hayvana ev sahipliği yapabileceğini biliyoruz. Doğal olarak hayvancılıkta kalkınmayı hamle haline getirebilirsek, bunun öncülüğünü yapabilirsek, esnaf sanatkârımız doğal olarak güçlenecektir. Et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, arıcılık gibi gerçekten halkımızın da inşa içinde kendine yer edinebileceği, varlık olarak kendisini ispatlayacağı bir hamleyi oluşturabilirsek, elbette esnaf ve sanatkârımıza gereken cevabı ve katkıyı sunmuş olacağız" dedi.

İl ve ilçelerden 5 oda olmak üzere 43 delegenin katıldığı seçimlerde 42 oyun 26’sını alan Yüksekova’dan İrfan Sarı, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı’na seçildi.
Kaynak: İHA