Gaziantep’te Selin Ardından

Gaziantep’te etkili olan sağanak yağışla birlikte oluşan sel sularının izleri kaldırılıyor.

Gaziantep’te Selin Ardından
Selin neden olduğu kent merkezindeki tahribatın kaldırılması için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, GASKİ, Şahinbey ve Şehitkamil İlçe belediye ekipleri sabah saatlerine kadar çalıştı. Su dolan evlerde tahliye çalışmaları yapılırken, sel sularının geçtiği ve çamura batan kaldırım ve yollar yıkandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, bir kriz masası oluşturduklarını belirterek şöyle konuştu: “Vali Erdal Ata ve başkanımız Fatma Şahin’e an be an bilgi aktardık. Beklenenin üzerinde bir yağış meydana geldi. İtfaiye Gaski, Şahinbey ve Şehitkamil ilçesinin ekipleri ile birlikte hareket ettik. Başkanımız Fatma Şahin İstanbul’da bulunuyor ama burayla ilgili saat başı bilgi alıyor. Başkanımızın talimatları çerçevesinde bütün mahalle ve sokaklarda 400’e yakın ekiple akşam saatlerinde başlattığımız çalışmaları sabah saatlerine kadar sürdüreceğiz. Şuana kadar mahsur kalan 50 vatandaşımızı kurtardık. Sel suları nedeniyle arızalı 20 araç kurtarıldı, 40’a yakın dalgıcımızla birlikte ihbar gelen bölgelere koştuk. Birkaç saat içinde itfaiyeye yapılan 200 ihbarın büyük bir kısmına ulaştık. Bir yandan da ekiplerimiz sel suları nedeniyle kirlenen sokak ve caddelerin temizliğini yapıyor.”
Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Mustafa Dinçoğlu, ilçe belediyeleriyle koordineli bir şekilde çalıştıklarını belirterek şunları söyledi: “En önemli durum İtfaiye Daire Başkanımızın kısa sürede bir kriz masası oluşturması ve koordinasyonu sağlaması oldu. Kendilerine bu konudaki hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sabah saatlerine kadar devam eden çalışmayla selin bıraktığı hasarı ortadan kaldıracağız.”
Kaynak: İHA