Dısişleri Bakanlığı Açıklaması

Dısişleri Bakanlığı, Musul Başkonsolosu ve Başkonsolosluk yetkililerini taşıyan araç konvoyunun Musul-Erbil güzergahında seyrederken yol kenarına yerleştirilen bir bomba konvoyun geçiş anında patlatıldığını açıkladı.


Bakanlıktan yapılan açıklamada, Musul Başkonsolosu ve Başkonsolosluk yetkililerini taşıyan araç konvoyunun 24 Mayıs 2014 tarihinde Musul-Erbil güzergahında seyrederken yol kenarına yerleştirilen bir bomba konvoyun geçiş anında patlatıldığı kaydedildi.

Başkonsolosluk personeli ile koruma ekibinin bu saldırıdan yara almadan kurtulduğu belirtilerek şöyle denildi:
"Hatırlanacağı üzere, Musul Başkonsolosluğumuz görevlileri son iki yıl içinde dört kez daha benzer saldırılara maruz kalmıştı. Keza, Bağdat Büyükelçiliğimiz ve Basra Başkonsolosluğumuz da yakın geçmişte hedef alınmıştır. Bu saldırıların hiçbirinin faillerinin yakalanamamış olması endişe vericidir.

Irak makamlarının son yaşanan olayı ivedilikle ve ciddiyetle araştırarak aydınlığa kavuşturmalarını, faillerini ortaya çıkartmalarını, öte yandan, diplomatik ve konsüler temsilciliklerimizin korunması için gereken tüm önlemleri almalarını bekliyoruz."
Kaynak: İHA