Başkan Doğan Açıklaması

İzmit Belediyesi tarafından kentin dört bir yanında yaptırılan beş yıldızlı otel konforundaki emekli evleri büyük ilgi görüyor.

Başkan Doğan Açıklaması
Malta Mahallesinde bir süre önce açılan emekli evini ziyaret eden İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan,“Emekliler bizim başımızın tacıdır” dedi.


İzmit Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olan emekli evleri kentin dört bir yanında faaliyet gösteriyor. Mehmet Ali Paşa, Yuvam Akarca, Yahya Kaptan, Cedit, Tüysüzler, Gündoğdu, Yenimahalle, Plajyolu, Terzibayırı, Kertil Tekke, Tepeköy, Tavşantepe, Kadıköy ve Malta Mahallerindeki emekli evlerinden yaklaşık 5 bin kişinin yararlandığı öğrenildi. İzmitli emekliler, haftanın 5 günü 09.00- 17.00 saatleri arasında kendilerine en yakın emekli evine giderek burada, çayını, kahvesini içip gazetesini okuyup televizyonunu izleyebiliyor. Otel konforundaki emekli evlerinden yararlananlardan tek kuruş ücret alınmıyor. Sosyal belediyecilik anlayışı ile tasarlanan emekli evlerinde, emeklileri sosyal hayatın içinde tutmak için doğum günü kutlamaları, müzik çalışmaları, geziler, seminerler gibi sosyal aktiviteler düzenleniyor.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, emekli evlerinin sayısını arttırmak istediklerini belirterek, “Emeklilerimiz bizim için çok önemli. İzmit Belediyesi emekli dostu bir belediyedir. Emekli evlerimiz sayesinde emeklilerimizin, ‘emekli olduk artık işe yaramayız’ psikolojisi ortadan kaldırılmış oluyor. Emeklilerimizin bilgi birikimleri, tecrübeleri bizler için çok önemli. Yaptığımız mekanlarda bu birikimler paylaşılıp dostluklar ve arkadaşlıklar gelişiyor. Emeklilerimiz başımızın tacı olmaya devam edecek” dedi.

Emekliler de Başkan Doğan’a teşekkür ederek, “Türkiye’nin en şanslı emeklileri bizleriz. Başkanımız sayesinde 5 yıldızlı otel konforunda yerlerimiz var. Buralarda bir dediğimiz iki ediliyor. Vaktimizin önemli kısmını emekli evlerinde geçiriyoruz. Televizyonumuz, gazetemiz, çayımız, kahvemiz, masaj koltuğumuz hepsi bizim hizmetimizde. Bundan daha büyük mutluluk olabilir mi” şeklinde duygularını dile getirdiler.
Kaynak: İHA