Antalya'da '7'den 77'ye Bisiklet Turu'

Alternatif bir ulaşım aracı olarak görülen bisiklet kullanımına dikkati çekmek ve yaygınlaştırmak amacıyla Antalya Kent Konseyi ve Muratpaşa Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen "7'den 77'ye Bisiklet Turu" yapıldı.

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybedenleri anmak için kollarına siyah bantlar takan bisikletçiler, Muratpaşa Kent Meydanı'ndan Düzen Çayı civarına geçip turu Muratpaşa Belediyesi önünde tamamladı.
Kent Konseyi Gençlik ve Spor Çalışma Grubu Başkanı Recep Şengün, gazetecilere yaptığı açıklamada, 7 yıldır çekilişlerle vatandaşlara bisiklet dağıttıklarını söyledi.

Çekilişlerde bisikletin yanı sıra kask, eldiven ve ön arka aydınlatma dağıttıklarını ifade eden Şengün, "Şu anda 200'ün üzerinde katılımcı var. '7'den 77'ye Bisiklet Turu' ile bisiklet yollarının çoğalmasını ve bisiklet sporuna olan ilgiyi artırmayı amaçlıyoruz. Yaşlısı genci yavaş yavaş festival havasında turumuzu düzenliyoruz" diye konuştu.

Tura eşi, iki kızı ve iki torunuyla gelen Ender Alıcıoğlu (60) ise bisiklet turuna her yıl katıldıklarını belirterek, bisikletin önemine dikkat çekmek için ailece severek bu tura katıldıklarını bildirdi.
Fikri Çerçiler (85) de 7 yaşından beri bisiklet kullandığını, hayatının bisiklet sporuyla geçtiğini dile getirdi. Sağlığı için bisiklete bindiğini anlatan Çerçiler, "Spor sağlığın tek ilacı. Spor kötü arkadaş ve alışkanlıklardan uzak tutar. Bu yaşımda hala bisiklete biniyorum. Hala sağlıklıyım" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA