Adana'da Türkistan Şenliği

Adana'daki Türkistanlılar, BüyükşŸehir Belediyesi ile Türkistanlılar Kültür ve YardımlaşŸma DerneğŸi'nin organize ettiğŸi, bu yıl 5'incisi düzenlenen Türkistan şženliğŸi'nde bir araya geldi.

ǖzbekistan Ankara Büyükelçisi Ulfat Kadirov, merkez Sarıçam ilçesindeki Devlet Su İşŸleri'ne (DSİ) ait piknik alanında düzenlenen etkinlikte, Adana'daki soydaşŸlarıyla birlikte olmaktan mutluluk duyduğŸunu söyledi.
Adana'da kardeşŸlerinin olduğŸunu bildiklerini anlatan Kadirov, "Ben Adana'daki dostlarımı hiçbir zaman unutmayacağŸım. Burada kardeşŸlerim var. ǖzbekistan'daki kardeşŸlerimiz için de kapımız her daim açık. Türkiye'de Türk kardeşŸlerim var, burada 9 yıl çalışŸtım. Türk hükumetine ve halkına teşŸekkür ediyorum, Türkiye benim ikinci vatanım. Türk ve ǖzbek halkı birilikte barışŸ içinde çalışŸıyorlar, yaşŸıyorlar. Bu kardeşŸliğŸi de hiçbir zaman kesmemeliyiz, unutmamalıyız" diye konuşŸtu.
Türkistanlılar Kültür ve YardımlaşŸma DerneğŸi BaşŸkanı İlker Medeni ise dernekleri hakkında çeşŸitli bilgiler verdi.
Medeni, Türkistan kültürünün korunması ve yaşŸatılmasını hedeflediklerini aktararak, "HemşŸehrilerimizin Türkiye'ye uyum sağŸlamalarını kolaylaşŸtırmaya çalışŸıyoruz" dedi.

KonuşŸmaların ardından halk oyunları ekibi gösteri sundu, geleneksel Türkistan pilavı dağŸıtıldı ve konser verildi.

Pilav dağŸıtımı sırasında kısa süreli izdiham yaşŸandı.
 
Kaynak: AA