Aa Genel Müdürü Öztürk Ramallah'ta

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, Fetih hareketinin Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed İştiye ile bir araya geldi.

AA Kudüs ofisinin resmi açılışı dolayısıyla Filistin'e gelen Öztürk, İştiye ile Ramallah'ta yaptığı görüşmede, Türkiye'nin ve AA'nın, Gazze, Batı Şeria ve Kudüs başta olmak üzere Arap dünyasına özel önem verdiğini vurguladı.
Öztürk, "Türklerin kalbinde asla sarsılmayacak iki tane çok büyük sevgi vardır. Bir tanesi Filistin davası bir tanesi Bosna sevgisi. Bu ikisi bizim kanayan, sızlayan iki yaramızdır. Türkiye'de her kesimden insan bu iki isim zikredildiğinde durur. Bizim gönlümüz burası mutlu olduğunda mutlu olur. Biz Filistin ağladığında ağlarız. Filistin güldüğünde güleriz. O yüzden Kudüs'ün kaderi İstanbul'a, İstanbul'un kaderi de Kudüs'e bağlıdır. İslam dünyasını yeniden birleştirmek için bir yol bulmak zorundayız" diye konuştu.

AA'nın yapısı, hizmetleri, hedefleri ve yarın açılacak Kudüs ofisi hakkında bilgi veren Öztürk, "AA, dünyada 80 ülkede faaliyet gösteriyor, 7 dilde yayın yapıyor, bir gün içinde yaklaşık 2 bin haber, bin 500 fotoğraf, 200 görüntü yayımlıyor" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İslam dünyasının sadece Batı ajanslarına mahkum olmaması için AA'nın uluslararası bir ajans olması yolunda destek verdiğini kaydeden Öztürk, AA'nın çok kısa sürede dünya çapında yayın yapan 8 ajanstan biri haline geldiğini belirterek "Şu an dünyada en çok Arapça haber yayımlayan AA, Ortadoğu ile Afrika'nın da en büyük haber ajansı" diye konuştu.

Fetih hareketinin Merkez Yönetim Kurulu üyesi İştiye de "İsrail'in Filistin topraklarındaki tamahkarlığı ve Filistinlilere yönelik uygulamalarına" dikkati çekerek Türkiye'nin Filistin meselesine verdiği destekten övgüyle söz etti.
İştiye, yarın Kudüs ofisinin açılışını yapacak olan AA'ya başarı dileklerinde bulunarak ajans personeli ile her zaman iletişim halinde olmaya hazır olduğunu ifade etti.

Öte yandan, AA Kudüs Ofisi, Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç ile AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün katılımıyla yarın açılacak.
Anadolu Ajansı, 100| Yıl Vizyonu'nda Brüksel merkezli Avrupa ile Amerika, Ortadoğu-Afrika, Asya-Kafkasya ve Asya-Pasifik olmak üzere uluslararası yapılanmasını 5 bölge üzerinden gerçekleştirme kararı almıştı. 2020 yılı itibarıyla 11 dilde haber üretmeyi hedefleyen AA, Türkçe, Arapça, İngilizce, BHS (Boşnakça, Hırvatça, Sırpça), Rusça, Kürtçe ve yakın zamanda başlattığı Fransızca ile yayın dili sayısını 7'ye çıkarmıştı.
Kaynak: AA