Tokat’ta Seçim Heyecanı

Tokat’ın Yeşilyurt ilçesinde 1 Haziran’da yapılacak olan seçimlere kısa süre kala AK Parti ve MHP’li belediye başkan adayları çalışmalarını sürdürüyor.

Tokat’ta Seçim Heyecanı

Yeşilyurt ilçesinde AK Parti’li Kazım Misafir'in 50 oy farkla kazandığı seçim, MHP'nin itirazı sonrası İl Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından iptal edilmişti. Seçimlere kısa bir süre kala adaylar çalışmalarına ağırlık verirken, ilçede sağ duyu hakim. 30 Mart seçimleri sonrasında yaşanan gerginliğin son bulmasını isteyen adaylar seçmenlerinden sandığa gitmesini bekliyor. Parti binaları parti bayrakları ile süslendiği seçimler öncesinde gerginlik yaşanmaması ise esnaf ve vatandaşları sevindiriyor.
Yeşilyurt Belediye Başkanı iken seçimlere 3. dönem için aday olan Kazım Misafir ile MHP Belediye Başkan adayı Kübra Sever Taşkıran arasında seçim yarışı kaldığı yerden devam ediyor. AK Parti’li Belediye Başkan Adayı Kazım Misafir, birlik ve beraberlik mesajları vererek 1 Haziran’da yapılacak olan seçimlerin hayırlı olmasını diledi. Yeşilyurt’ta 8 aydır gece-gündüz demenden seçmenlerinin seçim çalışmasına emek verdiğini ifade eden Misafir, birlik ve beraberlik ve kardeşliğin sonuna kadar devam etmesini temenni ederek, “Hedefimiz diğer ilçeler gibi gireceğimiz seçimi almak. İlçemize iktidar döneminde önemli derecede yatırımlar yapıldı. Kozmopolit bir ilçe olduğu için biz özellikle bunun üzerinde durarak her zaman sevgi ve saygı kardeşliğin beraberliğin devam etmesini için mücadele ediyoruz. Yapılan yanlış hareketler ve olaylardan dolayı Yeşilyurtlular olarak utanıyoruz” dedi.

Misafir, “Yeşilyurt’lu şunun bilincinde dün Sulusaray, Artova MHP iken Yeşilyurt iktidar iken bugün muhalefete düşmesini kabul edecek bir ilçe değildir. Herkesten daha bilinçlidir. Bu anlamda büyük bir farkla inşallah sayın Başbakanımız, Cumhurbaşkanımıza Türkiye, Yeşilyurt güzel bir cevap verecektir. Aramızdaki oy farkının yükseleceğine inanıyorum” diye konuştu.

"BİR BAYAN ADAY OLARAK SEÇİMLERE KATILMAKTAN GURUR DUYUYORUM”
MHP Belediye Başkan adayı Kübra Sever Taşkıran ise, seçim çalışmalarının demokratik ortamda sakin geçtiğini kaydetti.

Yeşilyurt’taki seçim atmosferinden memnun olduklarını ifade eden Taşkıran, “Bir hafta süremiz kaldı, bir hafta sonra çok daha iyi olacağız. Seçim çalışmaları biraz yorucu geçse de bu manzaradan mutluyuz. Seçim sonrasında yaşanan gerginlikler hepimizi üzdü. Olmaması gereken şeylerdi. Şuanda ilçemiz sakin, huzurluyuz” şeklinde konuştu.

Seçimleri kazandığı takdirde Tokat’ın tek kadın belediye başkanı olacağını ifade eden Taşkıran, “Bir bayan aday olarak seçimlere katılmaktan gurur duyuyorum. Bir bayan adayın seçimlere katılması güzel, zevkli birazda zor tabii ki. Beni destekleyen seçmenlerime çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı

Öte yandan 30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Kazım bin 410 oy alırken, MHP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Kübra Sever Taşkıran ise bin 360 oy almıştı. 50 oy farkla mevcut AK Parti'li Başkan Kazım Misafir 3. dönem için seçilirken, ilçede seçimlere yapılan itiraz sonucu ise çıkan kavgada 12 kişi yaralanmıştı. Seçimler yapılan itirazlar sonucu iptal edilmişti

AK Parti Tokat’ta 12 ilçenin 11’inde seçimleri kazanmıştı.
Kaynak: İHA