Libya'daki Olaylar

Libya'nın Bigazi kentinde, "Onur savaşı" adı altında ordu birlikleriyle çatışan emekli Tuğgeneral Halife Hafter, halkın, ülkenin sorumluluğunu kendilerine verdiğini öne sürdü.

Hafter, bir televizyon kanalında yayınlanan konuşmasında, başkent Trablus ve Bingazi kentlerinde daha önce halk tarafından yapılan destek gösterilerine işaret ederek, "Libya halkının bizlere verdiği önemli ve ağır sorumluluğu kabul ettiğimizi şeref ve gururla ilan ediyoruz. Ülkenin dört bir yanındaki vatandaşları korumak için, terörle mücadele ve terörü kalesinden vurma kararından vazgeçmeyeceğiz" ifadesini kullandı.
Ülkede akan kandan orduyu sorumlu tutan Hafter, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ülkeyi terör vahşetinin kucağına teslim edenler, hayat ve özgürlük vaatleriyle dolu 17 Şubat devrimini, ölüm ve karanlığa dönüştürdüler. Girdiğimiz yolun dönüşü yoktur. Askerler, subaylar ve sadık vatansever devrimciler, terörü hezimete uğratmadan evlerine ve kışlalarına geri dönmeyecekler."
Demokrasi için verilen mücadelenin sonuna kadar süreceğini belirten Hafter, başlattığı "Tarihi mücadele" zafer elde edinceye kadar halkın desteğini beklediğini kaydetti.

Kaynak: AA