Komek Sergisi Açıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nın (KOMEK) yılsonu sergisi olan ve 104 branşta 2 bin 14 eserin yer aldığı, ‘Altın Dokunuşlar-Selçuklu’dan Günümüze’ sergi törenle açıldı.

Komek Sergisi Açıldı

Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışa Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve davetliler katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek yaptığı açılış konuşmasında, 175 branşta 32 kurs merkezinde 200 bine ulaşan KOMEK eğitimi almış öğrenci ile yola devam ettiklerini söyledi.

KOMEK'in bugünlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Akyürek, "Yeni kurs dönemimiz için 27 Mayıs’ta kayıtlar başlıyor. 5 Haziran’a kadar yeni dönem kayıtları yapılmış ve kursiyer sayımız böylece 200 binin üstüne çıkmış olacak. Bugünkü sergimizde Selçuklu ve Osmanlı hayatından kesitler yansıtılacaktır. Selçuklu’da gelenekli sanatlar, el sanatları, Osmanlı’dan bir kesit, Osmanlı’da mutfak, nakışhane, Osmanlı çadırı ve bunlarla birlikte daha değişik birçok eser sergimizde yer alacak. Çocuk eğitim alanları, belediyemizce restore edilen Selçuklu ve Osmanlı eserleri fotoğraf sergileri yine bu kapsamda halkımızın hizmetine açılmış olacaktır. Uygulamalı ve canlı gösterilerimiz de sergimizde yer alıyor. 104 branşta 2014 eserin burada bugünden itibaren sergilenmesine başlıyor. 31 Mayıs Cumartesi akşamına kadar devam edecek olan sergimize bütün Konyalı hemşehrilerimizi, bilhassa kadınlarımızı, genç kızlarımızı, gençlerimizi beklediğimi ifade ediyorum” diye konuştu.

KOMEK kursiyer, öğretmen ve görevlilerine teşekkür eden AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, “Her yıl bize çok güzel anlar yaşatıyorlar ve her yıl kendilerini aşmış olarak yeni bir sergi açıyorlar. Bu senenin temasının, ‘Selçuklu’dan Günümüze’ olması çok önemli diye düşünüyorum. Milli ve manevi değerlerimize önem veriyoruz. Bunu da gelecek kuşaklara aktarmanın en güzel yolu sanat" dedi.

Konya Valisi Muammer Erol ise KOMEK’te görev alan öğretmen, kursiyer ve yöneticileri tebrik etti. Vali Muammer Erol, “Konya yaşanabilir iller arasında ilk sırayı zorluyor. Konya’nın bu noktaya gelmesine katkı yapan birçok güzelliği var. Ama buradan daha ileri noktaya götürecek daha fazla potansiyeli olduğuna inanıyorum. Bu potansiyeli harekete geçirme adına da yine belediyemiz, tüm yetkililer, siyasiler, sivil toplum kuruluşları, kamu çalışanları ve vatandaşlarımız hep beraber gönül birliği edersek bizi çok daha iyi noktalara götüreceğine inandığım potansiyelimizi en kısa sürede harekete geçiririz ve payitaht olan Konya’mızı bir dünya şehri olma noktasında iyi yerlere taşıma başarısını gösteririz. Bu yolda da emeği geçeceklere şimdiden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından değişik branşlardan kursları tamamlayan kursiyerlere belgeleri protokol tarafından verilerek, ‘Altın Dokunuşlar-Selçuklu’dan Günümüze’ konulu sergi kurdele kesilerek açıldı

Kaynak: İHA