Ukrayna'daki Gelişmeler

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Ukrayna'da 25 Mayıs'ta yapılacak devlet başkanlığı seçimleri öncesinde Donetsk ve Luhansk'da istikrarsızlığın sürdüğünü bildirdi.

AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu (SMM), 22 Mayıs itibariyle Ukrayna'daki son duruma ilişkin güncellediği bilgileri açıkladı.

Açıklamada, Donetsk ve Luhansk'da istikrarsızlığın devam ettiği, diğer kentlerde ise durumun sakin olduğu bildirildi.

Luhansk'da, 22 Mayıs'ta "Luhask Halk Cumhuriyeti"nin başkanı Valeriy Bolotov tarafından "sıkıyönetim" ilan edildiği belirtilen açıklamada, şehirde dükkanlar, kafeler ve bankaların yüzde 70'inin kapalı olduğu kaydedildi.
Açıklamada, açık olan dükkanlardaki değerli eşyaların raflardan kaldırıldığı, akaryakıt sıkıntısının baş gösterdiği, cadde ve sokaklarda araç ve insanların gözle görülür şekilde azıldığı belirtildi.
Birkaç gün önce devriye gezen polislerin ortalıktan kaybolduğu aktarılan açıklamada, Kiev'den Kharkiv'e giden bazı tren seferlerinin iptal edildiği ve "Güneydoğu Ordusu" karargahının dışındaki asker sayısının arttığı belirtildi.
Açıklamada, Kharkiv, Dnepropetrovsk, Kherson, Odessa, Chernivitsi, Lviv, Ivano-Frankivsk ve Kiev'de durumun sakin olduğu bildirildi.

Kaynak: AA