Simav'da ''abdullah-i İlahi Paneli''Düzenlenecek

Simav ilçesinde, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İslam Medeniyeti Araştırma ve Uygulama Merkezi (DİMAM) tarafından İslam alimlerinden ''Abdullah-i İlahi'' paneli düzenlenecek.

DPÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kütahya ve ilçelerinde şehrin değerlerini bilimsel ortamlara daha iyi tanıtmak için DİMAM'ı kurduklarını söyledi.

Onun için Simavlı İslam alimlerinden Abdullah-i İlahi'nin tanıtımı için ilçede panel düzenleyeceklerini belirten Kemikli, şöyle konuştu:
"16 Haziran'da Simav Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşları'nın desteği ile gerçekleşecek olan bu panelde, Abdullah-i İlahi'nin hayatı, ilmi ve tasavvuf anlayışı tanıtılacak. Simav'da dünyaya gelen İlahi, 'Molla İlahi veya Abdullah Simavi olarak da tanınır. Semerkant'a gidip devrin en meşhur mutasavvıflarından Ubeydullah Ahrar'a intisap etti. Seyrüsülük'ünü tamamlayıp icazet aldıktan sonra Anadolu'ya döndü. Simav, Kütahya Bursa ve İstanbul'da kurduğu ilim meclislerinde halkı irşat etti. Anadolu'daki irşat halkası genişleyince Selanik'e 40 kilometre uzaklıkta bulunan Vardar Yenicesi'ne gitti. Vefatına değin burada, akıncı ruhları uyandırdı, ilim ve irfanla halkı aydınlattı."

Kaynak: AA