Prof. Dr. Hayri Kırbaşoğlu Açıklaması

Kocaeli 6. Kitap Fuarı'na katılan Prof. Dr. Hayri Kırbaşoğlu, İslam dünyasındaki yozlaşmaların Müslümanları küreselleştirdiğini söyleyerek, "İslam dünyasının bir ekonomik yapıya, sosyal yapıya sahip olduğunu söylemek mümkün değildir.

Prof. Dr. Hayri Kırbaşoğlu Açıklaması
Müslümanlar yeni bir sosyal yapı kurmadıkları için küreselleşmeye devam edeceklerdir. İslam dünyasında yaşanan karmaşıklığın yeniden düzelmesi için Müslümanların sosyal bilimlere önem vermesi gerekir" dedi.


Müslümanların tüketim toplumlarına özendiğini vurgulayan Kırbaşoğlu, "İslami kanallara baktığımızda ise batının kanallarındaki küreselleşme politikasından hiçbir farkının olmadığını görüyoruz. İslami kanalların reklamlarında artık batı toplumlarındaki insanların yaşamına özendiren içerikler yayınlanmaktadır. Artık Müslümanlar, batı toplumlarının yaşamlarını özenmeye başladılar" diye konuştu.

İslam dünyasında yaşanan karmaşıklığın yeniden düzelmesi için Müslümanların sosyal bilimlere önem vermesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Hayri Kırbaşoğlu, "İslam dünyasının gerçek Müslümanlığı yeniden hatırlaması için sosyal bilimlere önem vermesi gerekmektedir. Sosyal bilimler son yüzyılda İslam dünyasının ilerleyemediği alandır. Fakat geçmişe baktığımızda İslam dünyasına yön verenlerin sosyal bilimler ve özellikle de felsefeyle uğraşan insanlar olduğunu görüyoruz. Müslümanlar olarak artık felsefeden kaçan bir düşünceye sahip olmamamız gerekiyor" ifadesini kullandı.
Kaynak: İHA