Minik Çevre Müfettişleri Görev Başında

Çubuk Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttükleri proje ile 'çevre müfettişleri' yetiştiriyor.

Eğitim alan minik müfettişler görevlerinin başına geçtiler.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çubuk Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttükleri proje ile 'çevre müfettişleri' yetiştirilecek.

Eğitim projesi kapsamında Çubuk Belediyesi mücavir alanlar içerisinde yer alan okullardan seçilen 5. sınıf öğrencilerin 'çevre müfettişi kartı' verilecek.

Her bireyin yaşadıkları şehri kirletmeden, daha yaşanılabilir hale getirerek gelecek kuşaklara teslim etmek sorumluluğunda olduğunu vurgulayan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, “Bu şehir, çevremiz, tabiatımız ve doğamız tümüyle bize gözümüz gibi bakmamız gereken bir emanettir. Bu nedenle her okuldan belirlenen gönüllü 2 öğrenciye çevre duyarlılığı, su tüketimi ve korunması, geri dönüşüm konularını içeren eğitim verildi.

Öğrencilerimiz öncelikle temsil ettikleri okullarda ve mahallelerinde karşılaştıkları problemleri belediyemize ve ilgili kuruluşlara iletmeleri hususunda bilgilendirme yapıldı. Artık bu çocuklarımıza fahri çevre müfettişi olarak görüyoruz. Bu çocuklarımız üniversite çağına gelene kadar kendilerini müfettiş olarak görecekler ve çevrelerine duyarlılıklarını her zaman için koruyacaklar. Daha yaşanılabilir bir dünya için hep beraber üzerimize düşen görevi yapacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Eğitim ve yayın müdürlüğü tarafından temin edilen çevre konulu afiş ve kitapçıklar okullarında sergilenmek üzere öğrencilerimize dağıtıldı’’ dedi.

Başkan Acehan, vatandaşların çevreye yönelik şikayetlerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 181 Çevre Hattı ile Çubuk Belediyesi'nin 837 76 06 Alo Temizlik ve 153 Alo Zabıta hattına bildirebileceklerini sözlerine ekledi

Kaynak: İHA