Gelecek Çocuklarla Şekillenecek Projesi Faaliyetleri

Çorum İl Emniyet Müdürlüğünce yürütülen "Gelecek Çocuklarla Şekillenecek Projesi" kapsamında 84 ortaokul öğrencisinin katılımıyla Çanakkale Gezisi düzenlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce, suç ve suçlularla mücadele kapsamında, çocukları bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla uygulanan "Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Katılım ve Destek Programı" (ÇOGEP) kapsamında yürütülen "Gelecek Çocuklarla Şekillenecek Projesi"nin çalışmaları devam ediyor.
Proje kapsamında merkez ve ilçelerdeki ortaokullarda eğitim gören 84 öğrenciye yönelik Çanakkale gezisi düzenlendi.

"Polis-Çocuk Tarih Köprüsü" adıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında 84 öğrenci, Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı önünden Çanakkale'ye uğurlandı.
İl Emniyet Müdür Yardımcısı Adem Yüce ile bazı şube müdürleri ve ailelerin de katıldığı uğurlama töreninde, öğrencilere İl Emniyet Müdürlüğü'nün amblemini taşıyan şapka, yelek ve tişört hediye edildi.
Aynı kültür içerisinde bulunan çocuklara, farklı yöresel özelliklerin tanıtılarak, ortak tarih ve yaşama bilinci oluşturmak ve çocukların tarihi ve kültürel bilgilerini arttırarak, geçmişlerini tanımalarını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında katılımcılar, 3 gün boyunca Çanakkale'yi gezecek.
Kaynak: AA