Engelliler Piknikte Gönüllerince Eğlendi

Güngören Belediyesi'nin düzenlediği Engelsiz Hayat Pikniği’nde doğayla baş başa zaman geçirme fırsatı bulan engelli vatandaşlar ve yakınları doyasıya eğlendi.

Engelliler Piknikte Gönüllerince Eğlendi

Güngören’de yaşayan engellilerin sosyal yaşam ve kültürel alanlara etkin katılımlarına destek olmak amacıyla Güngören Belediyesi tarafından hizmete açılan Engelliler Merkezi faaliyetlerine devam ediyor. Engelliler Merkezi’nin Belgrad Ormanı’nda düzenlediği Engelsiz Hayat Pikniği'nde Güngörenli engelli ve aileleri unutulmayacak bir gün yaşadı. Yoğun ilgi ve katılımın olduğu pikniğe 600 engelli ve yakını katıldı.

Engelli vatandaşlar ve yakınlarının güzel bir gün geçirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen piknik sayesinde engellilerin sosyal hayatla buluşması sağlandı. Tüm gün piknikte keyifli vakit geçiren engelliler, aileleriyle piknik yapmanın keyfini yaşadı. Engelliler ve yakınları, çalınan müzik eşliğinde kolbastı oynadı, halay çekti. Müziklerle coşan, palyaço gösterileriyle gülen engelliler mangal keyfi de yaptı.

Engelsiz Hayat Pikniği’nde engelli vatandaşları yalnız bırakmayan ve engellilerle tek tek ilgilenen Sosyal İşler Müdürü Salih Zeki Kaplan, “Hizmete açtığımız Engelliler Merkezi’mizle engelli vatandaşlarımızın eğitsel, sosyal, sportif ve kültürel aktiviteler ile toplum hayatı ile bütünleşmesini sağlayıcı çalışmalar yapıyoruz. Bu tür etkinliklerimizle onlara, içimizden biri olduklarını göstermek istiyoruz. Bu anlamda geleneksel olarak düzenlediğimiz piknik son derece faydalı oldu. Hem engellilerimiz ve onların aileleri ile bir araya gelerek sohbet etme fırsatı bulduk hem de engelli vatandaşlarımız gönüllerince eğlendiler” dedi.

Engelli vatandaşlara piknik sonunda Güngören Belediyesi tarafından sürpriz hediyeler verildi.

Piknikte doğayla baş başa zaman geçirme fırsatı bulan engelli vatandaşlar ve yakınları mutluluklarını dile getirdi, Güngören Belediyesi’ne hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.
Kaynak: İHA