Çocuk Kaçırma Olayları

Çorlu Müftüsü Adem Gülmek, çocuk kaçırma olaylarına karşı camilerde bilgilendirme çalışması yapacaklarını söyledi.

Gülmek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemde ülke genelinde yaşanan çocuk kaçırma ve benzeri olayların dikkatlerini çektiğini ve bu konuda ilçe müftülüğü olarak çalışma yapmayı planladıklarını belirtti.

Çorlu'da ilk defa, geçtiğimiz günlerde uygulamaya başladıkları 4-6 yaş okul öncesi dini ve manevi eğitimlerin verildiği kurslarda bu konu hakkında özellikle çocuklara, daha sonra da anne babalara eğitim vereceklerini ifade eden Gülmek, şöyle konuştu:
"Çocuk kaçırma olaylarına karşı camilerimiz üzerine düşeni yapacak. İnsanların bilinçlenmesi konusunda camilerimiz büyük önem taşıyor. Bizleri de üzen çocuk kaçırma olaylarına karşı sessiz kalamayız. Okul öncesi dini manevi eğitim kurslarımızda öncelik çocuklar olmak üzere, anne ve babalara da aile ilişkileri hakkında bilgiler vereceğiz."
Gülmek, çocukların küçük yaşta öğrendikleri bilgileri ömür boyu unutmadıklarını anımsattı. Bilginin en güzel paylaşılacağı yerlerden birinin de camiler olduğu aktaran Gülmek, camilerde vatandaşları bilgilendirmeye devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA