Chp Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Malatya'da

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Soma'daki maden faciasına ilişkin, "301 emekçi, yoksul insan maalesef ölüme terk edildi" dedi.

Chp Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Malatya'da
Ağbaba, Malatya temasları kapsamında CHP İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun vefatından duyduğu üzüntüyü dile getiren Ağbaba, Malatya denilince akla gelecek önemli insanlardan birinin Aslanoğlu olduğunu kaydetti.

Soma'da yaşanan maden faciasında ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ailelerine başsağlığı dileyen Ağbaba, gerekenin bir an önce yapılması gerektiğini ifade etti.

Veli Ağbaba, "301 emekçi, yoksul insan maalesef ölüme terk edildi. Bunda tabii siyasetin sorumluluğu yüksek, siyaset sorumlu. Çünkü siyaset, Başbakan, hükümet, iyi şeyleri kendi yaptığını ifade ediyor, duble yolları hükümet yapıyor ama Soma'daki ölümlerin sorumlusu utanılmazsa muhalefet" diye konuştu.

"Ülkemiz maalesef sıra dışı ölümlerin olduğu bir ülkedir" diyen Ağbaba, 10 yılda çok sayıda kişinin iş kazalarında öldüğünü söyledi.

Okmeydanı'nda yaşanan olaylara da değinen Ağbaba, "Günahı, suçu köylüsünün cenazesine gelmek olan Uğur Kurt, hedef gösterilerek öldürüldü" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA